UFC

UFC pronašao zamjenu za Gigu Chikadzea: Josh Emmett ipak će nastupiti na UFC 296 eventu i čeka ga odličan protivnik

Josh Emmett

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Veteran UFC-ove perolake kategorije nije ostao bez nastupa na velikom eventu u Las Vegasu

Prekjučer smo vam pisali kako je Josh Emmett ostao bez protivnika za nastup na UFC 296 eventu. Giga Chikadze trebao je biti njegov protivnik, ali Gruzijac je ozlijedio preponu na treningu i morao je otkazati nastup.

Unutar našeg teksta mogli ste pročitati kako UFC ne bi trebao imati problema s pronalaskom zamjenskog protivnika. Iako je netko trebao uskočiti samo 10-ak dana uoči eventa, radi se o dobroj prilici koju su sigurno mnogi htjeli iskoristiti.

Ne želimo iskazati nepoštovanje Joshu Emmettu, ali radi se o 38-godišnjem borcu na zalasku karijere. Emmett je pretrpio teške poraze u posljednja dva nastupa. Yair Rodriguez porazio ga je ‘‘submissionom‘‘ u drugoj rundi, a Ilia Topuria deklasirao je Emmetta u meču na pet rundi.

Unatoč tim dvama porazima, Emmett zauzima šesto mjesto u poretku izazivača unutar perolake kategorije. Pobjeda nad njim približava tog pobjednika na prag ulaska u top 5, a s obzirom na sve okolnosti, meč protiv Emmetta u ovom trenutku izgleda kao sasvim poželjna opcija za neke nižerangirane izazivače.

Ispostavilo se da smo bili u pravu kad smo napisali da UFC neće imati većih problema s pronalaskom zamjene. Samo dva dana nakon otkazivanja od strane Chikadzea, UFC je našao borca koji će uskočiti na ‘‘short notice‘‘. Radi se o Bryceu Mitchellu, borcu koji okupira deseto mjesto ljestvice izazivača.

Mitchella smo gledali u devetom mjesecu ove godine, a Bryce je tada jednoglasnom odlukom sudaca porazio Dana Igea. Bio je to uspješan povratak u kavez nakon teškog poraza koji je pretrpio krajem prošle godine. Mitchell je tada prekidom poražen u meču protiv Ilije Topurije, pa tako Emmett i Mitchell imaju nešto zajedničko. Obojicu je Topuria deklasirao, ali Mitchella je uspio i završiti.

Bryceu je to jedini poraz u dosadašnjoj karijeri, a upisao je ukupno 16 pobjeda. Porazi li Emmetta, to bi mu bila vjerojatno najveća pobjeda u dosadašnjoj karijeri.

U svakom slučaju, sjajna je vijest da su UFC-ovi ‘‘matchmakeri‘‘ pronašli zamjenu i da nismo ostali bez nastupa Josha Emmetta na UFC 296 eventu koji će se održati 16. prosinca (12. mjesec).

Linker
27. travanj 2024 10:46