UFC

UFC 306 srušio je čak četiri rekorda! Uključujući i onaj kojeg je postavio Conor McGregor

UFC 306

 Christian Petersen/Getty images/Profimedia
Spektakularna UFC 306 priredba u čudesnoj areni ‘‘The Sphere‘‘ polučila je fantastične rezultate

UFC 306 ušao je u povijest u više aspekata. Ova spektakularna priredba u novoj lasvegaškoj areni ‘‘The Sphere‘‘ postavila je četiri velika rekorda. Predvođen borbom za naslov u bantam kategoriji između Seana O‘Malleya i Meraba Dvalishvilija, to je bio prvi borilački događaj ikada održan u famoznom ‘‘The Sphereu‘‘.

image

UFC 306

Christian Petersen/Getty images/Profimedia

Promocija je navodno potrošila rekordnih 20 milijuna dolara na produkciju, a brojevi nakon događaja bili su zapanjujući. Rekordi koji su postavljeni su sljedeći:

1. Najveći prihod od ulaznica u povijesti UFC-a: događaj je donio rekordnih 22 milijuna dolara, nadmašivši prethodni rekord od 17 milijuna dolara postavljen tijekom borbe između Conora McGregora i Eddieja Alvareza 2016. godine.

2. Najprofitabilniji UFC događaj: ukupni prihod od UFC-a 306 učinio ga je najprofitabilnijim događajem u povijesti promocije.

3. Najveći prihod od ulaznica u povijesti ‘‘The Spherea‘‘: UFC 306 sada drži rekord za najveći prihod od ulaznica u toj areni.

4. Rekordna prodaja promo materijala i suvenira: događaj je također postavio UFC-ov rekord u prodaji suvenira, zahvaljujući ekskluzivnim artiklima koji su obilježili ovu priredbu u partnerstvu sa saudijskim Riyadh Seasonom.

image

UFC 306

Christian Petersen/Getty images/Profimedia

Nezaboravno iskustvo u ‘‘The Sphereu‘‘, s njegovim ogromnim zaslonom od preko 14 tisuća kvadratnih metara koji je prikazivao spektakularne vizuale, osiguralo je jedinstveni doživljaj. Iako je UFC 306 bio ogroman uspjeh, nije sigurno hoće li se najpoznatija MMA promocija vratiti u ‘‘The Sphere‘‘ zbog trenutnog ugovora s MGM Grandom i T-Mobile Arenom, gdje se održava većina UFC događaja.

Linker
19. rujan 2024 20:22