UFC

UFC borac kladi se na sebe i ulaže svoj cijeli honorar na ovotjednu pobjedu

Justin Jaynes
 USA Today Network/Ddp USA/Profimedia
Jedan UFC borac ima dodatnu motivaciju doći do pobjede kojom bi se zadržao u promociji

Tri poraza u nizu, sva tri puta prekidom, od kolovoza prošle godine do danas je ostvario Justin "Guitar Hero" Jaynes. Sve to nakon impresivnog debija u promociji, prije tek nešto više od godinu dana, kad je kao zamjenski borac završio Franka Camacha. Nažalost po njega, UFC karijeru nije nastavio onako kako je krenuo i sad je pred njim možda posljednja borba u Octagonu. Zapravo, takva će biti sigurno, ako doživi poraz od Charlesa Rose na ovotjednoj UFC priredbi.

Ipak, više je nego motiviran da se to ne dogodi, čak toliko da je u slučaju poraza spreman ostati i bez cijelog honorara. Okladit će se na sebe, i to u večeri borbi, čim se na "live" klađenju ukaže ponuda.

"Čim se pojavi ponuda za borbu između Justina Jaynesa i Charlesa Rose, ja ću staviti cijeli svoj iznos ugovora na sebe, moji treneri uradit će isto. Ulažem otprilike 25 tisuća dolara jer toliko vjerujem u svoju pobjedu. Ovo je za mene zapravo višestruki 'all in'. Ako izgubim borbu neću biti plaćen, kao niti moji treneri. No, to nije biti približno loše kao ostati bez posla UFC borca", otkrio je Jaynes u razgovoru za Overtime Heroics, objasnivši svoju namjeru:

"Moja karijera je u pitanju. UFC-u sam drag. Sviđa im se što sam uvijek spreman uskočiti i što me nikoga nije strah. Borbu ne izbjegavam. To sam dokazao više puta. Mogu pokušati grapplati, ali ne želim da mi borbe budu dosadne. Došao sam do najvišeg nivoa ovog sporta i želim da svi budu uzbuđeni oko mojih borbi. Obojici nam je u ovoj borbi karijera na kocki. Donijet ću akciju. Bit ću na pravoj težini, bit ću u formi i razbit ću Charlesa Rosu."

Ako mu vjerujete, uvijek može popratiti svojom okladom. Tečaj na Jaynesovu pobjedu trenutno iznosi oko 2.30 i tako je na globalnoj sceni također. To bi značilo kako bi on, ukoliko pobijedi, umjesto 25 tisuća dolara, spremio 57 i pol tisuća.

Što se tiče Charlesa Rose, njegova cijela dosadašnja UFC karijera je u modu "poraz pa pobjeda" i tako već četiri puta za redom. Kako je u prošloj borbi poražen, tom logikom će u ovoj slaviti. Vjerujete li u pravilo takvih podataka, tečaj na Rosinu pobjedu je 1.50.

Linker
24. travanj 2024 10:08