UFC

UFC Cejudu oduzeo titulu i organizirao borbu za istu

Henry Cejudo
 Instagram
Henry Cejudo više nije UFC-ov prvak muha kategorije, budući da mu je UFC oduzeo tu titulu te organizirao borbu za novog prvaka. Ona će se održati na UFC Fight Night 169 čiji će program prevoditi, a borit će se Joseph Benavidez i Deiveson Figueiredo.

Nema više Triple C-ja! Henry Cejudo službeno je ostao bez jednog od svoja dva pojasa prvaka, onog u muha kategoriji te tako Amanda Nunes ostaje trenutno jedina vlasnica titule u dvije različite UFC-ove kategorije. Kako titulu najniže UFC-ove kategorije nije branio gotovo godinu dana, a i ambicija mu je iduće nastupiti u bantamu, UFC nije imao izbora nego organizirati novu borbu za prvaka. Ovog puta nisu odabrali da to bude za onog privremenog, nego su Cejuda lišili jedne od njegovih titula.

Za pojas novog prvaka borit će se Joseph Benavidez i Deiveson Figueiredo. Benavidez (28-5, 15-3 UFC) je borac s najviše borbi u povijesti ove kategorije te također i borac s najviše pobjeda. Dva puta borio se za titulu, no oba puta je bolji od njega bio Demetrious Johnson. U svom rezimeu ima i pobjedu nad Cejudom koju je ostvario u prosincu 2016. godine. Posljednji nastup ubilježio je u lipnju, kad je prekidom u drugoj rundi savladao Jussiera Formigu.

Deiveson Figueiredo (17-1, 6-1 UFC) tri je puta nastupio u ovoj godini. Nakon što mu je u ožujku Formiga nanio prvi poraz u karijeri, očekivalo se da neće još neko vrijeme dobiti priliku napasti titulu. Ipak, nastupio je još dva puta te je pobjedama nad Alexandreom Pantojom i Timom Elliottom to osigurao. Za jednog borca muha kategorije ima vrlo visok postotak pobjeda prekidom, odnosno čak 14 puta od 17.

UFC Fight Night 169 održava se Norfolku, gdje je prije dvije godine održana sjajna priredba predvođena Anthonyjem Pettisom i Dustinom Poirierom.

Linker
26. travanj 2024 18:09