UFC

UFC ispunjava želje: Dogovorena je borba između Shavkata Rakhmonova i Kelvina Gasteluma!

Kelvin Gastelum i Shavkat Rakhmonov

 Instagram (kelvin Gastelum, Shavkat Rakhmonov)
Radi se o Fight Night priredbi koju predvode Shevchenko i Grasso, a bit će to jedan od rijetkih velikih evenata u T-Mobile Areni koji nije PPV priredba

Kelvin Gastelum je odlučio spustiti kilažu i vratiti se u velter kategoriju, a tu su odluku mnogi pozdravili jer u srednjoj nije imao baš dobre rezultate. Shavkat Rakhmonov je izrazio želju da mu poželi dobrodošlicu u kategoriju, što je Gastelum prihvatio. UFC-u se također sviđala ideja te je meč i dogovoren!

Gastelum je vjerojatno napravio dobar potez jer je u posljednjih sedam borbi u srednjoj kategoriji slavio svega dvaput. Chrisa Curtisa je svladao u trenutno posljednjem nastupu, a osim toga je početkom 2021. godine pobijedio Iana Heinischa.

Gubio je Gastelum uistinu od najvećih imena u kategoriji, a upisao je i pobjedu protiv bivšeg prvaka Bispinga. 2016. godine je Gastelum odradio posljednji meč u velter kategoriji i to protiv Johnnyja Hendricksa. Tada je pobijedio jednoglasnom odlukom sudaca, nakon čega odlučuje okušati se u kategoriji iznad.

Što se tiče Rakhmonova, za njega je već sve rečeno. Borac koji je neporažen u svojih 17 profesionalnih nastupa, a niti jedna borba mu nije otišla do sudačkih kartica. U trenutno posljednjem nastupu je pobijedio Geoffa Neala ‘‘submissionom‘‘ u trećoj rundi, a Gastelum će mu biti definitivno najveći iskorak do sada.

Što se tiče datuma, radi se o 16.9. Radi se o Fight Night priredbi koju predvode Shevchenko i Grasso, a bit će to jedan od rijetkih velikih evenata u T-Mobile Areni koji nije PPV priredba.

Linker
30. travanj 2024 03:57