UFC

(VIDEO) Kelvin Gastelum otpao iz borbe sa Rakhmonovim! Ozljeda na pripremama uskratila nas je za ovaj meč, pogledajte što se dogodilo

Kelvin Gastelum

 ALEJANDRO SALAZAR/PXIMAGES/ICON SPORTSWIRE/NEWSCOM/PROFIMEDIA Alejandro Salazar/pximages/icon Sportswire/newscom/profimedia
Ova se borba trebala održati 16. rujna u Las Vegasu

UFC Fight Night 227, priredba na kojoj će revanš i borbu za pojas ženske muha kategorije odraditi prvakinja Alexa Grasso i dugogodišnja bivša vladarica kategorije Valentina Shevchenko, ostala je bez sunaslovne borbe večeri. U njoj se trebao naći odličan velteraški okršaj između Shavkata Rakhmonova i Kelvina Gasteluma, no potonji je otpao iz borbe zbog ozljede!

Naime, prema dostupnim informacijama, Gastelum je ozljedu doživio na sparingu kada ga je njegov partner pogodio laktom te je došlo do otvorene rane i frakture nekoliko kostiju te neće moći nastupiti 16. rujna (deveti mjesec) u Las Vegasu.

"Dobio sam lakat i došlo je do frakture", izjavio je Gastelum.

Ova ozljeda uzrokovala je prolongiranje Gastelumovog povratka u velter kategoriju nakon što je, barem zasad, odradio posljednji meč u srednjoj kategoriji protiv Chrisa Curtisa na UFC-u 287 u četvrtom mjesecu ove godine, a slavio je jednoglasnom sudačkom odlukom i prekinuo niz od dva poraza koja su mu prethodno nanijeli Jared Cannonier i Robert Whittaker.

S druge strane, Rakhmonov je posljednji put nastupio na UFC-u 285 u trećem mjesecu ove godine kada je slavio protiv Geoffa Neala u trećoj rundi, a pobjeda je došla "rear naked chokeom". Protiv Gasteluma namjeravao je produljiti svoj niz neporaženosti jer u karijeri ima 17 profesionalnih borbi i isto toliko pobjeda, no čini se da će morati pričekati da bi nastavio niz.

Što se tiče zamjenskog protivnika, još uvijek nema informacije o tome tko bi mogao uskočiti umjesto Gasteluma, no u komentarima objave iskazana je želja da se sada ugovori borba Rakhmonova i Belala Muhammada, no to vjerojatno neće biti moguće u ovom trenutku, to jest za ovu priredbu, jedino ako Muhammad ne pristane uskočiti na "short notice", no to tek treba vidjeti. U svakom slučaju, šteta što smo ostali bez ovog meča, no ne sumnjamo da će UFC ponuditi adekvatnu zamjenu.

Linker
04. svibanj 2024 18:32