UFC

UFC mora bolje od ovog: Nastavlja se agonija s neatraktivnim glavnim borbama večeri

Marcin Tybura

 Louis Grasse/Zuma Press/Profimedia
Poznato je tko će predvoditi priredbu koja će se održati 10. kolovoza

Rose Namajunas i Tracy Cortez predvodile su trenutno posljednji UFC-ov event, a na sljedećem eventu u glavnim ulogama naći će se Virna Jandiroba i Amanda Lemos.

Složit će se mnogi, ovo su mečevi ispod UFC-ovog standarda, a pritom mislimo na glavne borbe večeri. Najveća svjetska MMA organizacija trebala bi nuditi kvalitetnije glavne borbe večeri, ali čini se kako velik broj evenata uzima danak i ‘‘matchmakeri‘‘ imaju određene probleme s pronalaskom adekvatnih glavnih borbi.

Njihova agonija dijelom će se nastaviti i u osmom mjesecu ove godine. Naime, sve do danas trajala je potraga za borbom koja bi predvodila program UFC Fight Night 242 eventa, a sada je poznato tko će predvoditi event koji će se održati 10. kolovoza (osmi mjesec).

Marcin Tybura i Sergei Spivak dobili su čast nastupiti u ‘‘main eventu‘‘. Poljak i Moldavac borili su se u drugom mjesecu 2020. godine, a pobjedu je tada odnio Marcin Tybura. Jednoglasnom odlukom sudaca slavio je vrlo dobri poljski teškaš, a bio je to početak njegovog najboljeg niza u UFC-u. Tybura je nakon pobjede nad Spivakom nanizao još četiri uzastopne pobjede, prije nego je poražen u meču protiv Alexander Volkova.

U revanš sa Spivakom, Tybura ulazi nakon pobjede nad Taijem Tuivasom u trećem mjesecu ove godine. Tybura je Tuivasu završio ‘‘submissionom‘‘ u prvoj rundi i trenutno je osmorangirani izazivač unutar teške kategorije.

Sergei Spivak bio je u nizu od tri uzastopne pobjede, sve do devetog mjeseca prošle godine i svog trenutno posljednjeg nastupa. Ciryl Gane tada je zaustavio niz ovog Moldavca, nokautiravši ga u drugoj rundi. Spivak je vjerovao kako posjeduje kvalitetu za sam vrh teške kategorije, ali Gane ga je vratio u realnost i ukazao mu je na sve nedostatke.

Deveto mjesto zauzima Spivak na rang ljestvici izazivača. Fokusiramo li se samo na poredak, nije ovo tako loša borba za event iz ‘‘fight night‘‘ kategorije. Međutim, Spivak i Tybura daleko su od atraktivnih imena i fanovi sigurno očekuju više od vodeće MMA organizacije.

Linker
07. rujan 2024 19:04