UFC

UFC najavio prvi PPV u 2022. godini: Odmah otkrivene sjajne borbe u teškoj i srednjoj kategoriji

Jared Cannonier
 screenshot (YouTube, UFC)
UFC je polako krenuo stvarati program za iduću godinu

Prva UFC-ova PPV priredba u 2022. godini bit će UFC 270, a održat će se 22. siječnja. To je postalo službeno nakon što su za istu priredbu najavljene prve dvije borbe. Jedna je okršaj u srednjoj kategoriji koji bi trebao donijeti idućeg izazivača, dok je druga vrlo intrigantan sudar stilova među teškašima.

Odličan matchmaking posao napravljen je u srednjoj kategoriji, gdje ćemo imati priliku saznati tko zaslužuje napad na titulu, u sudaru dva vrlo energična i snažna borca odličnih rezimea. Upareni su Jared Cannonier, borac koji se na ljestvici izazivača trenutno nalazi na trećem mjestu i Derek Brunson, koji je samo jednu poziciju ispod njega.

Cannonier (14-5, 7-5) je na četiri pobjede iz pet nastupa otkako se u srednjoj kategoriji napokon pronašao, a posljednji trijumf datira mu na prošli mjesec, kad je nakon pet rundi bio bolji od Kelvina Gasteluma. Kako je u kategoriji poraz doživio tek od Roberta Whittakera, koji je idući izazivač, s pravom gleda prema borbi za titulu. No, status izazivača morat će potvrditi pobjedom protiv drugog borca sličnih referenci. Derek Brunson (23-7, 14-5 UFC) trenutno je u formi karijere, budući da je spojio pet pobjede, od čega posljednja datira na početak ovog mjeseca, kad je bio bolji od Darrena Tilla. Nakon nekoliko posrtanja pred napad na sam vrh, došao je na bolju poziciju nego ikad prije i ovaj 37-godišnjak sad ima još samo jednu misiju, savladati svog vršnjaka Cannoniera.

Iako ne toliko bitan za sam vrh, vrlo zanimljiv je i dogovoreni teškaški ogled. Najstariji borac na cijelom UFC rosteru, Aleksei Oleinik (59-16-1, 8-7 UFC) okušat će se protiv Grega Hardyja (7-4, 4-4 UFC). Oleinik se trenutno nalazi u nizu od tri poraza i ovo bi mu mogla biti posljednja borba u UFC-u, možda čak i u slučaju pobjede. Hardy je poražen u posljednja dva nastupa, čime se potvrdilo kako ipak nije potencijal kakav je prije svega on sam vjerovao da je. Ipak, za egzistiranje na UFC rosteru ima kvalitetu. Pobjedom protiv iskusnog Rusa svakako bi svoju karijeru ponovno usmjerio u dobrom smjeru.

Glavna borba ove priredbe će biti najavljena kasnije, ali nešto se špekulira o tome kako bi se u njoj mogli naći Israel Adesanya i Robert Whittaker, u velikom revanšu i okršaju za titulu srednje kategorije.

Linker
15. travanj 2024 19:49