UFC

UFC nije testirao borce na koronavirus uoči večerašnjih mečeva: I da su zaraženi, test bi bio negativan

Charles Oliveira i Kevin Lee
 Screenshot/Youtube
UFC nije testirao borce na koronavirus uoči večerašnje priredbe u Brasiliji. Program najjače svjetske MMA promocije održat će se prema planu, ali zbog straha od širenja zaraze, u dvorani neće biti gledatelja.

Uoči UFC-ove priredbe u Brazilu otkazani su brojni sportski događaji širom svijeta, a u petak je, samo nekoliko sati uoči početka priredbe, otkazan i Bellator 241. UFC je odlučio svoj show održati bez publike, a mnogi se pitaju čini li dovoljno za borce i njihove timove koji su posebno ranjivi zbog oslabljenog imuniteta nakon žestokih treninga i skidanja kilograma.

Kako javlja MMA Fighting, tijekom cijelog tjedna uoči priredbe niti jedan borac ili član timova nije bio testiran na koronavirus, a predsjednik brazilske MMA komisije (CABMMA) Cristiano Sampaio objasnio je razlog takvog tretmana.

"Pozorno smo pratili timove i borce zajedno s UFC-om zbog mogućih simptoma, ali do sada ih još nitko nije iskazao. Nije bilo nikakvih sumnji niti na vaganju gdje borci dolaze oslabljeni od skidanja težine. Inkubacijski period je od pet do 14 dana, što bi i dalje rezultiralo negativnim testom", otkrio je Sampaio.

UFC-ovu priredbu u Brasiliji predvodi borba Kevina Leeja i Charlesa Oliveire.

Linker
17. svibanj 2024 11:01