UFC

(FOTO) UFC objavio poster za meč između Miočića i Jonesa: Na posteru su navedena njihova najveća postignuća

Stipe Miočić

 Joe Scarnici/Getty images/Profimedia
UFC 309 event na rasporedu je za nešto manje od tjedan dana

Blizu, sve smo bliže UFC 309 eventu koji će se 16. studenog (11. mjesec) održati u Madison Square Gardenu. To će biti osmi dolazak UFC-a u kultnu dvoranu koja se nalazi u New Yorku, a drugu godinu zaredom Jon Jones i Stipe Miočić odabrani su kao borci koji bi trebali predvoditi taj event.

Nažalost, prošle godine Jones se ozlijedio i nismo imali priliku gledati okršaj najvećeg borca u povijesti s najvećim UFC-ovim teškašem u povijest. Nadali smo se nešto ranijem ponovnom ugovaranju tog meča, ali ispostavilo se da moramo čekati godinu dana, ako opet ne bude neplaniranih otkazivanja.

Mnogi UFC-ovi fanovi nisu pretjerano sretni zbog tog meča. Miočić je u njihovim očima prestar i smatraju kako ne zaslužuje napad na pojas nakon što je izbivao iz kaveza više od tri godine, a u posljednjem nastupu teško je poražen. Publika želi gledati privremenog prvaka Toma Aspinalla kako se bori protiv Jonesa, ali mnogi od tih fanova zaboravljaju tko je i što je Stipe Miočić.

Najveći teškaš u povijesti UFC-a godinama je "šikaniran" od strane UFC-a. Čak i kada je suvereno vladao kategorijom, Miočić nije dobivao tretman kakav zaslužuje. Puno nas pamti koliko je UFC promovirao i vidno simpatizirao Francisa Ngannoua uoči njegovog prvog okršaja s Miočićem. "Predatora" su vidjeli kao borca koji je marketinški znatno isplativiji i htjeli su se riješiti Miočića koji se odbija služiti "trash talkom" i često je zapravo štedljiv na riječima. Miočić im je ipak više puta kvario planove, ali lijepo je vidjeti da će ga UFC pred kraj karijere nagraditi velikom borbom kakvu zaslužuje.

Naravno, može se izvući i zaključak kako UFC zapravo ne mari za Miočića, nego idu u korist Jonesu kojeg štite od mlađih i "gladnijih" izazivača. Kakve god bile njihove namjere, hrvatskim MMA fanovima više je nego drago da će Stipe imati priliku poraziti borca kakav je Jones i s nestrpljenjem iščekujemo taj meč.

Dobar pokazatelj da smo sve bliže eventu svakako je i izbacivanje službenog postera. Vizualno gledano, poster ne izgleda naročito lijepo, ali navikli smo da UFC-ovi dizajneri ne briljiraju sa svojim posterima. Zanimljivo je kako je dodan tekst na kojem se navode najveća postignuća ove dvojice velikana.

Tako je za Jonesa istaknuto da je osvajao pojas u dvije različite težinske kategorije, ima najviše pobjeda u mečevima za titulu prvaka i najviše puta branio je pojas u poluteškoj kategoriji. Kad je Miočić u pitanju, navodi se da je to borac koji je u dva navrata osvajao svjetsku titulu u teškoj kategoriji, upisao je najviše pobjeda nokautom u borbama za pojas teške kategorije i najviše puta je branio pojas u teškoj kategoriji. Unatoč svemu navedenom, komentar koji je prikupio najviše lajkova govori:

"Stipe bi trebao otkazati meč kako bi se Aspinall mogao boriti protiv Jonesa."

Sviđalo se to stranim fanovima ili ne, Miočić je taj koji je odabran. Vjerujemo kako će Stipe u noći sa 16. na 17. studenog još jedanput začepiti usta brojnim kritičarima i pokazat će zašto je više nego adekvatan kandidat za ovaj meč.

Linker
22. listopad 2024 15:14