UFC

BORILAČKI TJEDAN: Spektakularni UFC 308, Rakić na ispitu karijere, Joksović i Šehić ponovno u Francuskoj

UFC 308 - poster

 Ufc
Ovaj tjedan ne nudi previše različitih evenata, ali ono što se nud više je nego dovoljno

Vrijeme je za novi "Borilački tjedan" kojim vam donosimo pregled najzanimljivijih borilačkih evenata koje ćemo pratiti ovaj tjedan. Bit će ovo vrlo sadržajan i uzbudljiv tjedan, a započet ćemo s najvećim eventom ovaj tjedan.

UFC 308: Topuria vs. Holloway

Fantastičan event sprema nam vodeća svjetska MMA organizacija. Meč između Ilije Topurije i Maxa Hollowayja teško može izgledati uzbudljivije na papiru, a vjerujemo kako nas ova dvojica sjajnih boraca neće razočarati ni u praksi. Topuria će tražiti prvu obranu pojasa, dok će Max Holloway pokušati zasjesti na tron koji mu je nekoć pripadao.

U sunaslovnoj borbi večeri čeka nas još jedan vrhunski okršaj, ali ovdje UFC-ov pojas neće biti u igri. Robert Whittaker i Khamzat Chimaev ukrstit će rukavice u okršaju srednje kategorije, a pobjednik tog meča vrlo vjerojatno će izboriti napad na titulu i čekat će pobjednika meča između Dricusa Du Plessisa i Seana Stricklanda. Chimaevu će ovo zasigurno biti najteži ispit u dosadašnjoj karijeri. Whittaker se ranije kroz karijeru pokazivao kao "penicilin" za hrvače. Također, Robert je kondicijski uvijek besprijekorno spreman, a u borbi na nogama rijetki su oni koji mu mogu parirati. Chimaeva čeka ispit koji će nam pokazati radi li se o šampionskom materijalu.

Jako zanimljiv bit će nam i okršaj između Aleksandra Rakića i Magomeda Ankalaeva. "Raketa" će tražiti prekid gubitničkog niza. Dva poraza zaredom upisao je Rakić, ali pobjeda nad Ankalaevim izbrisala bi sve loše što se Rakiću događalo posljednje dvije i pol godine. Porazi li odličnog Dagestanca, Rakić bi mogao izboriti borbu protiv Alexa Pereire.

Na istoj priredbi nastupit će još pregršt vrhunskih boraca poput Geoffa Neala, Rafaela dos Anjosa, Leronea Murphyja, Dana Igea itd., a ovo je definitivno jedan od najbolje posloženih evenata u ovoj kalendarskoj godini.

"Šlag na tortu" je svakako termin održavanja ovog eventa koji izrazito pogoduje fanovima u Europi.

Gdje: Etihad Arena, Abu Dhabi, Ujedinjeni Arapski Emirati

Kada: u subotu (26.10.). Preliminarni dio priredbe započinje u 16:00h, dok "main carda" starta u 20:00 sati. Rakić i Ankalaev druga su borba "main carda", dakle taj meč očekujemo oko 20:30h.

Popis borbi: pogledajte OVDJE

Ares FC 26: Tekenah vs. Menezes

Vrlo zanimljiv bit će i ovotjedni event francuske Ares FC organizacije. Ne toliko zbog glavne borbe večeri u kojoj će se obračunati Alexandra Tekenah i Jady Menezes, koliko zbog nastupe dvojice regionalnih boraca.

Nikola Joksović, donedavni FNC-ov prvak velter kategorije nastavlja graditi svoj put ka najvećim svjetskim organizacijama. Srpski borac 16. pobjedu u svom 16. profesionalnom nastupu tražit će protiv Ramazana Mustafaeva (8-1-0), jednog od brojnih Dagestanaca koji su se stacionirali u Parizu i tamo bruse svoje borilačke vještine. Pobjeda nad Mustafaevim dodatno bi približila Joksovića UFC-u.

Novi nastup unutar Aresa odradit će i bosanskohercegovački teškaš Benjamin Šehić. "Benjo" iza sebe ima šest nastupa u Aresu (4-2-0) i jedan je od omiljenih boraca te organizacije. Uvijek spreman na "short notice" i spreman na bilo kojeg protivnika, razlozi su zbog kojih Šehić pridobiva simpatije francuske publike. Ovaj put ga čeka švicarski borac Moreno Kacapor. 32-godišnjak nadimka "Kung Fu Panda" iza sebe ima osam pobjeda i dva poraza, ali odvede li Šehić borbu u parter, "Kung Fu Pandu" čekaju veliki problemi.

Gdje: ARES Studio, Aubervilliers, Francuska

Kada: u četvrtak (24.10.) s početkom u 20:00 sati. Šehićev meč četvrti je po redu, a Joksovićev je sedmi.

Popis borbi: pogledajte OVDJE

Matchroom Boxing: Catterall vs. Prograis

Ljubitelji boksa također će pronaći nešto za sebe. Na priredbi u Manchester rukavice će ukrstiti Jack Catterall (29-1-0) i Regis Prograis (29-2-0). Prograis je nekadašnji WBC-ov i WBA-ov svjetski prvak u super lakoj kategoriji, dok je Jack Catterall 2022. godine boksao za ujedinjenje svih titula u super lakoj kategoriji, ali poražen je od strane Josha Taylora. Prograis i Catterall dva su elitna boksača i svaki boksački fan neće propustiti ovaj okršaj.

Gdje: Co-op Live Arena, Manchester, Engleska

Kada: u subotu (26.10.). Prograis i Catterall u ringu bi se trebali naći oko 23:30 sati.

Popis borbi: pogledajte OVDJE

Linker
22. listopad 2024 15:14