UFC

UFC odabrao dobitnike bonusa: Makhachev nije nagrađen za dominantnu izvedbu

Arman Tsarukyan

 Screenshot (youtube, Ufc)
Dvije borkinje i dva borca kući odlaze bogatiji za dodatnih 50 tisuća dolara

UFC Fight Night 202 priredba pružila je nekolicinu zanimljivih mečeva i finiša. Ukupno 11 mečeva našlo se na programu, a više od pola završeno je nokautom ili ''submissionom''. Sve to, na neki način otežalo je organizatorima podjelu bonusa, no odabrati su ipak morali.

Arman Tsarukyan pobjedom nad Joelom Alvarezom, kući odlazi bogatiji za dodatnih 50 tisuća dolara. Armenac je tehničkim nokautom u drugoj rundi savladao Alvareza i UFC ga je nagradio bonuson za najbolju izvedbu. Alvarez je do ove borbe bio na četiri pobjede u nizu i borba njega i Tsarukyana zapravo je odredila koji od ovih talentiranih boraca nastavlja prema vrhu.

Pobjednik Tsarukyan došao je do petog uzastopnog slavlja pod okriljem UFC-a. Ovo mu je drugi uzastopni bonus za najbolju izvedbu, a jednom je bio sudionik najbolje borbe večeri. To se dogodilo 2019. godine u njegovom jedinom UFC porazu, a tada je bolji bio Islam Makhachev.

Izuzev Tsarukyana, Wellington Turman također je osvojio bonus za najbolju izvedbu. 25-godišnji Brazilac savladao je veterana Mishu Cirkunova. Poluga na ruci prvom polovinom druge runde, donijela je Trumanu drugu pobjedu zaredom i prvi UFC bonus.

Iako su Armen Petrosyan i Gregor Rodrigues te Ignacio Bahamondes i Rong Zhu bili legitimni kandidati za najbolju borbu večeri, taj bonus ipak je otišao u ruke Priscile Cachoeire i Ji Yeon Kim. Obje borkinje pogodile su preko 100 značajnih udaraca (170-102 u korist Kim) i gledali smo tri runde s pregršt akcije. Cachoeira je na koncu slavila jednoglasnom odlukom, iako je poprilično nejasno kako su suci vidjeli Brazilku kao bolju u ovom meču. Međutim, utjeha za korejsku predstavnicu bit će bonus od 50 tisuća dolara za sudjelovanje u najboljoj borbi večeri. Kim drugi put zaredom osvaja ovaj bonus, a i prošli put je izgubila (od Molly McCann). Priscila Cachoeira također je drugi put osvojila bonus, no prvi put nagrađena je za najbolju izvedbu večeri. Brazilka je tada nokautirala Shanu Dobson.

Borci poput Islama Makhacheva, Ramiza Brahima i Terrancea McKinneyja ostali su bez bonusa, unatoč pobjedama prekidom u prvoj rundi.

Linker
23. travanj 2024 18:44