UFC

Jiri Prochazka i Glover Teixeira neće se boriti u petom mjesecu, prebačeni su na drugi event

Glover Teixeira i Jiri Prochazka

 Screenshot (youtube, Ufc)
Borba za prvaka poluteške kategorije uklonjena je s UFC 274 eventa

UFC 274 priredba koja će se održati 07. svibnja (peti mjesec), ostala je slabija za jednu veliku borbu. Naime, Glover Teixeira i Jiri Prochazka neće se tada boriti za titulu prvaka poluteške kategorije.

Damon Martin s MMA Fightinga podijelio je informaciju kako taj meč dobiva novi termin održavanja. Teixeira i Prochazka nešto kasnije će se obračunat, točnije na UFC 275 priredbi. Radi se o priredbi koja će se održati u šestom mjesecu, no datum i lokaciju trenutno nisu poznati. Lokacija UFC 274 priredbe također nije poznata. Taj event trebao se prvotno održati u Rio de Janeiru, no čini se kako je Brazil definitivno otpao kao moguća lokacija održavanja te priredbe.

Vijest o novom terminu meča za prvaka poluteške kategorije, prvotno se pojavila na portalu Combate prilikom intervjua s Teixeirom koji je izjavio:

''Bit će pomaknuto na lipanj. Nemamo datum zasad. UFC 274 priredba neće se održati u Brazilu i stoga me nije briga za odgodu. Bio bih ljut da je 07. svibnja event u Brazilu, a da su me prebacili na neku drugu priredbu.'', rekao je Glover.

U svakom slučaju, Teixeira i Prochazka imat će nesšto više vremena za kompletnu pripremu. Gloveru će to biti prva obrana titule koju je osvojio krajem desetog mjeseca protekle godine. 42-godišnji Brazilac ušao je u meč protiv Jana Blachowicza kao autsajder, no lakoćom je savladao Poljaka. Blachowicz je RNC-om u drugoj rundi prisiljen na predaju, a Teixeiru sada čeka prva obrana.

Jiri Prochazka trinaest je godina mlađi od Teixeire. Iza njega tek su dva UFC nastupa, no Čeh je u oba bio spektakularan. Borce poput Volkana Oezdemira i Dominicka Reyesa nokautirao je u drugoj rundi i time se ekspresno probio u sam vrh kategorije.

Linker
02. svibanj 2024 01:48