UFC

UFC on ABC 4: Teškaški okršaj u glavnoj borbi večeri, sudar top izazivača prije njih i odlična satnica za fanove iz Europe

Jailton Almeida i Jairzinho Rozenstruik

 MATT DAVIES/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA Matt Davies/zuma Press/profimedia
Preliminarni dio kreće već u 18 sati, dok je glavni dio na rasporedu u 21 sat

Još je jako malo (doslovno) ostalo do nove UFC-ove priredbe koja će se održati u Charlotti (SAD). Ovaj grad dom je NBA momčadi Charlotte Hornets čiji je vlasnik najbolji košarkaš svih vremena Michael Jordan, za kojeg se nadamo da ćemo ga vidjeti negdje u publici. Ovo će biti peti put da je promocija došla u ovaj grad, a ovo će biti prvi put od eventa UFC on Fox: Jacaré vs. Brunson 2 koji se održao u siječnju (prvi mjesec) 2018. godine.

Teškaški obračun u kojem ne smijemo trepnuti

U glavnoj borbi večeri sudarit će se dva teškaša na rubu top 10. Gorostas iz Surinama, devetorangirani Jairzinho "Bigi Boy" Rozenstruik (13-4) vraća se u oktogon nakon što je ekspresno nokautirao Chrisa Daukausa na UFC-u 282 u prosincu (12. mjesec) prošle godine. Prije toga je upisao dva poraza od Alexandera Volkova i Curtisa Blaydesa te zasigurno želi podebljati svoj pobjednički niz, no nasuprot sebe neće imati nimalo lak zadatak jer će na drugoj strani kaveza stajati Brazilac u naletu, Jailton "Malhadinho" Almeida (18-2) koji se trenutno nalazi na 12. mjestu ljestvice teškaša.

Ovaj čovjek trenutno uživa u nizu od 12 pobjeda, a posljednja žrtva bio mu je Shamil Abdurakhimov na UFC-u 283 u siječnju ove godine. Treba spomenuti i da je prije toga slavio protiv borca hrvatskih korijena Antona Turkalja na UFC-u 279 u rujnu (deveti mjesec) prošle godine. Svaku pobjedu dosad upisao je prekidom, a znajući da nasuprot njega bude čovjek koji gasi ljude prednjim direktom, nemojte trepnuti jer ova borba jako teško može otići na sudačku odluku.

Vrh poluteške kategorije neće mirno spavati

U sunaslovnoj borbi večeri gledat ćemo borbu koja je izvorno trebala predvoditi ovaj event, no to neće biti slučaj zbog gore opisane borbe. Ovaj meč donosi nam sraz dva elitna poluteškaša, Brazilca Johnnyja Walkera i Amerikanca Anthonyja Smitha. Walker (20-7) u ovaj meč ulazi s nizom od dvije pobjede nakon što je imao nešto lošiji period u karijeri, a do povratka na pobjednički kolosijek vratio se slavljima protiv Paula Craiga i Iona Cutelabe te se nalazi na sedmom mjestu ljestvice UFC-ovih poluteškaša.

Čovjek koji je poznat po tome što vrlo jako udara, morat će tako nešto pokazati i večeras jer će mu u oči gledati bivši protivnik Aleksandra Rakića, Anthony Smith (36-17). Amerikanac je izgubio od Rakića u kolovozu (osmi mjesec) 2020. godine te je od tada upisao tri pobjede i jedan poraz, onaj najrecentniji od Magomeda Ankalaeva na UFC-u 277 u srpnju (sedmi mjesec) prošle godine. Oba borca su najavila napad na pojas kada pobijede ovu borbu, a budući da su toliko nabrijani, također možemo očekivati da neće biti potrebe posezati za sudačkim karticama.

Povratak veterana i ulaz u top 15

Na "main cardu" još ćemo imati prilike pogledati okršaj u velteru između Iana Garryja (11-0) i Daniela Rodrigueza (17-3) u borbi koja bi trebala biti Garryjeva ulaznica za top 15. Tu će biti i još jedan poluteškaški dvoboj između Carlosa Ulberga (7-1) i Ihora Potierie (19-3), dok će ovaj dio priredbe otvoriti Tim Means (32-14-1) i Alex Morono (22-8) u velter kategoriji.

Što se preliminarnog dijela tiče, svakako nam je najzanimljivija borba koja će biti posljednja u ovom dijelu, a u njoj će nastupiti veteran Matt Brown (23-19). U ovaj meč ulazi nakon poraza od Bryana Barberene s UFC on ESPN 33 eventa koji se održao u ožujku (treći mjesec) prošle godine. Protivnik će mu biti Court McGee (21-11), borac koji također dolazi iz poraza, a riječ je o meču s Jeremiahom Wellsom na UFC on ESPN 37 koji je bio u lipnju (šesti mjesec) prošle godine.

Sjajna vijest za europske fanove jest i satnica u kojoj se ova priredba održava. Naime, preliminarni dio večeri, ili čak bolje rečeno dana, kreće već u 18 sati po našem vremenu, dok glavni dio počinje u 21 sat. Prijenos svih mečeva možete pogledati na streaming servisu UFC Fight Pass.

Linker
24. travanj 2024 12:50