UFC

Dana White održao press konferenciju poslije jučerašnje priredbe: ‘Ovo me pitanje stalno pitate, ali odgovor je: Ne znam!‘

Dana White

 Screenshot (youtube, Grant Cardone)
Čelni čovjek UFC-a dotaknuo se i tragično preminule Shalie Lipp

Predsjednik UFC-a Dana White razgovarao je s medijima u subotu navečer (po američkom vremenu) nakon završetka UFC on ABC 4 priredbe. Govorio je o raznim temama u Spectrum Centeru u Charlotti, uključujući mjesto Jailtona Almeide u teškoj kategoriji, uspon Iana Machada Garryja u velter kategoriji, borbi Conora McGregora s Michaelom Chandlerom i još mnogo toga.

Prvo se dotaknuo glavne borbe večeri u kojoj je slavio Jailton Almeida te nije štedio komplimente na njegov račun, a osim toga, govorio je i o promjeni naslovne borbe večeri.

"Njegov ‘double leg‘ je nevjerojatan. Kada dođe u gornju poziciju, ne za***ava se, ide po brzi finiš. Polažem puno nade u njega, on će biti nešto posebno. Upravo zbog toga smo i odabrali da ova borba predvodi ‘event‘ jer će on biti zvijezda."

Jedno od pitanja bilo je i hoće li poraženi iz sunaslovne borbe večeri, Anthony Smith, okačiti rukavice o klin.

"Anthony, mislio sam da će se i on povući. Mislim da je nakon borbe rekao nekim ljudima straga da želi razmisliti o tome, ali ne znam. Uvijek dolazi boriti se. Bio je načet, ozlijeđen, i učinio je ono što radi: izdržao je. Izgledalo je kao da je ta borba još nekoliko udaraca nogom udaljena od završetka."

Čelni čovjek UFC-a dotaknuo se i tragično preminule Shalie Lipp.

“To me jako povrijedilo. Tragične stvari se događaju svaki dan, ali ta me pogodila. To je bila je 21-godišnja MMA borkinja koja se vratila s Tajlanda gdje je trenirala za borbu koju je trebala odraditi idući tjedan, a doživjela je prometnu nesreću. Njezina je mama pronašla njezin dnevnik i čitala ga je. Na kraju svakog unosa rekla je: ‘Dana White će znati moje ime.‘ Mick (Maynard) je dobio poziv i nazvao me i rekao: ‘Hej, samo sam ti htio ispričati tu priču.‘ ... Objavio sam to o njoj i nekoliko puta razgovarao s njezinom mamom. Ostavit ću njenu mamu na miru, mislim da sam joj dosadio otkad sam saznao za ovo."

Nakon toga se vratio na borbe te prokomentirao sjajnog Irca, Iana Garryja.

"Večeras je izgledao sjajno. Očito, borio se protiv momka koji je vrlo izdržljiv, opasan i perspektivan, no spreman je za najviše domete. Rekao je da želi pobijediti sve najbolje borce na svijetu, zabavan je tip."

Neizbježna je tema bila stanje s borbom Conora McGregora i Michaela Chandlera.

"Ovo me pitanje stalno pitate, ali odgovor je: ‘Ne znam!‘ Uskoro će krenuti emitiranje ‘The Ultimate Fighter-a‘, u tom periodu ćemo raditi na tome da ugovorimo borbu", zaključio je.

Linker
15. travanj 2024 04:50