UFC

UFC on ESPN 12: Tko sve nastupa i što sve trebamo znati o sljedećoj UFC-ovoj priredbi?

Dustin Poirier i Dan Hooker
 Instagram (UFC poster)
Pred nama je novi event, a ovoga puta glavne zvijezde bit će elitni borci iz lake kategorije

Niti ovoga vikenda neće izostati UFC akcija, a sada je na rasporedu priredba koju će okršajem u glavnom meču večeri predvoditi TOP borci lake kategorije Dustin Poirier (25-6-0-1 nc) i Dan Hooker (20-8).

UFC on ESPN 12 naziv je eventa koji nam u noći sa subote na nedjelju donosi, barem na papiru, nekoliko zanimljivih dvoboja.

Bivši privremeni prvak Poirier u ovom će susretu zapravo braniti svoju poziciju na ljestvici izazivača (3.), dok će petorangirani borac s Novog Zelanda loviti najveću pobjedu svoje karijere. Za Dustina će ovo biti prvi nastup otkako je u rujnu prošle godine propustio detronizirati neporaženog prvaka Kahbiba Nurmagomedova. Dagestanski je borac, podsjetimo, u tom susretu slavio gušenjem u trećoj rundi te tako nanio 'The Diamondu' prvi poraz u posljednjih sedam nastupa.

S druge strane, Hooker traži već četvrtu pobjedu u nizu i prvu otkako je u veljači podijeljenom odlukom sudaca svladao Paula Feldera. I ovaj 30-godišnjak iz Aucklanda posljednjih godina bilježi zapažene rezultate te je samo jednom poražen u zadnjih osam nastupa (vs. Edson Barboza).

Uzbudljiv okršaj trebali bi gledati i u sunaslovnoj borbi večeri. Zvijezde ovog dijela programa su velteraši Mike Perry (13-6) i Mickey Gall (6-2). Popularni 'Platinum' u ovom meču traži prekid negativnog niza od dva poraza, a prema najavama bi kao pomoć u kutu trebao imati samo svoju novu djevojku... Manje iskusni Gall komentirao je jednom prigodom kako to "baš i nije najbistrija ideja njegovog suparnika", ali je isto tako rekao da nije nimalo iznenađen takvim potezom. Spomenimo i da će Mickey u ovoj borbi imati priliku upisati svoju sedmu profesionalnu pobjedu, odnosno prvu otkako je u kolovozu prošle godine svladao Salima Touahrija.

Gdje i kad se održava UFC on ESPN 12?

APEX kompleks u Las Vegasu još jednom je centar zbivanja borilačkog svijeta, a UFC on ESPN 12 priredba trebala bi sa svojim programom krenuti u subotu u 23:00, dok nas početak 'main carda' čeka od 02:00 iza ponoći (nedjelja). Napomenimo i da se najpoznatija MMA promocija nakon ovog događaja seli na 'Fight Island', odnosno Otok Yas u Abu Dhabiju.

UFC on ESPN 12 popis borbi:

Dustin Poirier vs. Dan Hooker

Mickey Gall vs. Mike Perry

Gian Villante vs. Maurice Greene

Brendan Allen vs. Kyle Daukaus

Philipe Lins vs. Tanner Boser

Sean Woodson vs. Julian Erosa

Uvodne borbe:

Luis Pena vs. Khama Worthy

Takashi Sato vs. Jason Witt

Kay Hansen vs. Jinh Yu Frey

Jordan Griffin vs. Youssef Zalal

Linker
21. travanj 2024 21:46