UFC

UFC otkrio bombu, borba Masvidala i Covingtona napokon će se dogoditi!

Jorge Masvidal i Colby Covington

 Screenshot
Nekad najbolji prijatelji napokon će stati jedan preko puta drugog u Octagonu

Otkazivanje UFC 272 borbe između Alexandra Volkanovskog i Maxa Hollowaya dovelo je do svojevrsnih rošada unutar UFC-a. Naime, osim što će Volkanovski, neovisno o protivniku, biti premješten boriti se na neku drugu priredbu, to će UFC napraviti i s drugom velikom borbom planiranom za istu priredbu, onom između Aljamaina Sterlinga i Petra Yana. Sve su to napravili da bi stvorili mjesta za novu glavnu borbu priredbe, onu koja se čeka već dugo vremena.

Svoj narušeni odnos, 5. ožujka u Las Vegasu, u borbu će pretvoriti Jorge Masvidal i Colby Covington, svojevremeno timski kolege u American Top Teama i najbolji prijatelji. Danas su to dva bivša dvostruka neuspjela izazivača Kamarua Usmana, ali isto tako borci kojima je bolje ne dozvoliti da se približe jedan drugom. Osim iza zatvorenih vrata Octagona. Ovo uparivanje potvrdio je glavni UFC-ov odvjetnik Hunter Campbell tijekom gostovanja na ESPN-u.

Ovo samo dokazuje kako je Masvidal (35-15, 12-8 UFC) vjerojatno jedini čovjek u UFC-u uz Conora McGregora koji može predvoditi neku PPV priredbu borbom koja nije za pojas prvaka. Već je to napravio kad se u Madison Square Gardenu borio protiv Natea Diaza, a sad samo to potvrđuje. On je zapravo čovjek kojem se isplatio dugi borilački staž kad se 2019. godine napokon našao na pravom mjestu u pravo vrijeme. Britanski nokaut protiv Darrena Tilla te nastavak u backstageu uz "three piece and a soda" isporučen Leonu Edwardsu savršeno je nadogradio najbržim nokautom u povijesti UFC-a protiv Bena Askrena, a onda je uzeo i "BMF" titulu u spomenutoj borbi protiv Diaza. U posljednje dvije godine nastupio je po jednom, oba puta neuspješno protiv Usmana, no borbe su imale veliki financijski uspjeh.

Covington (16-3, 11-3 UFC) je borac kojem je Masvidal zapravo otvorio vrata svog doma kad je tek pristigao u tim, a kasnije su postali veliki prijatelji koji su često viđani zajedno. Do narušavanja odnosa došlo je kad su obojica postali potencijalni kandidati za titulu, odnosno kad je Colby bio tad već bivši privremeni prvak, a Jorge unutar gore spomenutog niza impresivnih pobjeda. Ono što se u početku činilo kao bezazleno prepucavanje prešlo je s vremenom u žestoku netrpeljivost. Što se tiče uvreda i pogrdnih naziva, moramo priznati kako Colby tu uvjerljivo prednjači.

Colby je inače i dalje uvjeren kako je trebao odnijeti pobjedu u obje borbe protiv Usmana. Iako se s tim ne morate, ali vjerojatno ni ne trebate složiti, činjenica je da je ostavio puno bolji dojam od Masvidala, koji je u prvoj borbi poražen uvjerljivom sudačkom odlukom, a u drugoj je nokautiran.

Kroz posljednje dvije godine više su puta jedan drugog optuživali za odbijanje borbe, a čini se da su se sad napokon pronašli uvjeti s kojima će se obojica složiti. Ako se nešto nepredviđeno ne dogodi, prvog vikenda u ožujku uistinu ćemo pratiti veliki spektakl.

Linker
26. travanj 2024 11:32