UFC

UFC otpustio osam boraca sa svog rostera: Otkaz dobio Khabibov rođak, ali i ‘stari znanac‘ Darka Stošića i Aleksandra Rakića

Devin Clark (lijevo) vs. Darko Stošić

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
UFC se odlučio riješiti boraca za koje smatraju da nemaju potencijal za nešto veće rezultate u budućnosti

Potpisivanje novih imena, ali i otpuštanje onih ‘‘starih‘‘ stalna je praksa unutar UFC-a. Učestala je fluktuacija imena na UFC-ovom rosteru, a posljednja UFC-ova ‘‘čistka‘‘ donosi čak osam otkaza, a još tri imena uklonjena su s rostera zbog odlaska u mirovinu.

Među najzvučnijim borcima koji su otpušteni, odnosno, nije nastavljena suradnja s njima, definitivno su Devin Clark (14-9-0, 8-9 UFC) i Abubakar Nurmagomedov (17-4-0, 2-2 UFC).

34-godišnji Abubakar Nurmagomedov jedan je od Nurmagomedova koji nije pretjerano oduševio svojim nastupima unutar kaveza. Navikli smo na briljantne nastupe Khabiba Nurmagomedova i Umara Nurmagomedova, a sjajan je i Usman Nurmagomedov u Bellatorovom kavezu (Said Nurmagomedov nije u rodbinskom srodstvu s Khabibom). Međutim, Abubakar nije pratio rezultate svojih rođaka i pod okriljem UFC-a zabilježio je polovičan uspjeh.

2019. godine Abubakar je odradio UFC debi na priredbi u Moskvi i ‘‘submissionom‘‘ u prvoj rundi porazio ga je Dawid Zawada. Bilo je to veliko iznenađenje, a Nurmagomedov nakon toga nije nastupao do trećeg mjeseca 2021. godine. Vratio se Abubakar pobjedom nad Jaredom Goodenom, a u desetom mjesecu 2022. godine porazio je i Gadzhija Omargadzhieva. Posljednji nastup Abubakar je odradio u šestom mjesecu prošle godine i podijeljenom sudačkom odlukom poražen je od strane Elizeua Zaleskog dos Santosa.

Jako rijetko je Abubakar nastupao unutar UFC-ovog kaveza i odradio je je samo četiri nastupa od 11. mjeseca 2019. godine. Dakle, više od četiri godine proveo je u UFC-u, ali nismo ga često gledali u njihovom kavezu. Moguće da Abubakar ima drukčije planove za nastavak svoje karijere i da je dogovorio sporazumni prekid suradnje s UFC-om, vrijeme će pokazati.

Devin Clark borac je kojeg dobro znamo po mečevima s Aleksandrom Rakićem i Darkom Stošićem, ali Clark je zapravo pravi UFC-ov veteran. Još od 2016. godine dio je UFC-a i odradio je čak 17 nastupa u najvećoj svjetskoj MMA organizaciji. Nešto češće je gubio, nego pobjeđivao, ali kavez je dijelio s mnoštvom odličnih boraca. Osim spomenutih Rakića i Stošića, Clark se između ostalih borio s Janom Blachowiczem, Anthonyjem Smithom, Ionom Cutelabom, Azamatom Murzakanovim, Ryanom Spannom itd.

Devin je bio onaj borac koji je služio kao svojevrsna provjera za mlade i perspektivne borce unutar poluteškoj kategoriji. Oni koju prođu prepreku zvanu Devin Clark, nastavili bi svoj put ka vrhu kategorije, dok oni koji su ‘‘lomili zube‘‘ na Clarku, najčešće nisu niti dogurali do statusa rangiranog borca u UFC-ovoj kategoriji do 93 kilograma.

Darko Stošić jedan je od boraca koji je gubio od Clarka, dok je Aleksandar Rakić nokautirao Devina u prvoj rundi borbe. Clark UFC napušta nakon dva uzastopna poraza u mečevima protiv Kennedyja Nzechukwua i Marcina Prachnija. 33 godine su mu na leđima i Clark zasigurno ima još nekoliko godina karijere u sebi.

Mike Breeden, Fernie Garcia, Luis Saldana, Denys Bondar, Daniel Lacerda, and Mateus Mendonca, čine ostalih šest imena na listi otpuštenih, a Mark O. Madsen, Jamie Pickett i Tyson Pedro uklonjeni su s popisa boraca nakon što su se odlučili povući iz sporta.

Linker
27. travanj 2024 06:34