UFC

UFC-ov borac lake kategorije o Du Plessisu: ‘On ima najgoru tehniku ikad, ali konstantno pobjeđuje‘

Dricus Du Plessis

 Louis Grasse/PxImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Renato Moicano na sebi svojstven način detaljno je analizirao Dricusa Du Plessisa

Malobrojni su fanovi i analitičari koji daju Dricusu Du Plessisu velike šanse za pobjedu nad Robertom Whittakerom. Koeficijent na pobjedu Du Plessisa u prosjeku iznosi oko 4,00, dok koeficijent na Whittakerovu pobjedu najčešće iznosi 1,25 u stranim kladionicama.

Možda se radi i o podcjenjivanju Južnoafrikanca, jer iza Du Plessisa je pet pobjeda u jednako toliko UFC nastupa. Nekoć je Dricus bio i KSW-ov prvak, a trenutno je šesti u poretku izazivača unutar UFC-ove srednje kategorije. 18 od ukupno 19 svojih pobjeda upisao je prekidom, ali svejedno je veliki autsajder protiv Whittakera.

Naime, u MMA javnosti uvažilo se mišljenje da je Du Plessis jedan od najlošijih visokorangiranih boraca unutar UFC-a. Smatra se da je spletom okolnosti došao na tako visoku poziciju, a postoje i određeni argumenti za takve stavove. Du Plessis je dvije najveće pobjede upisao protiv Darrena Tilla i Dereka Brunsona. Oba borca bila su daleko od svojih najboljih dana u trenutku borbe protiv Du Plessisa. Prije Tilla i Brunsona, Du Plessis je porazio Brada Tavaresa, a Tavares mu je u pojedinim trenucima napravio velike probleme.

Robert Whittaker s druge strane po mnogima je najbolji borac srednje kategorije nakon prvaka Israela Adesanye. Whittakerovi rezultati potvrda su tog mišljenja, jer Robert uistinu pobjeđuje sve visokorangirane izazivače. Tehnički i taktički Whittaker djeluje osjetno bolje od Du Plessisa, ali istu priču slušamo gotovo uvijek prije Dricusovih mečeva. Na koncu se većina prognoza ispostavi pogrešnim, jer Dricus konstantno upisuje pobjede. Jedan od onih koji se ‘‘opekao‘‘ zbog osporavanja Dricusovih kvaliteta jest Renato Moicano, UFC-ov borac lake kategorije. Brazilac je putem svog YouTube kanala otkrio kako je jednom prilikom izgubio novac kladivši se protiv Du Plessisa.

‘‘Ovaj tip je najgori među najboljim borcima u UFC-u. Prvi puta sam ga gledao 2020. godine na UFC Fight Night eventu protiv Markusa Pereza. Perez je dobro odrađivao meč, ali onda je imao nekakav pokušaj laktom i ovaj tip (Du Plessis) ga je dohvatio. Nešto ću vam reći: vidjelo se da je ovaj Du Plessis čvrst tip. Visok je, snažan i posjeduje puno snage. Ali morate i ovo znati, njegova tehnika jedna je od najgorih. To je najgora tehnika ikad. Loša stojka i ‘grappling‘, užasan ‘cardio‘, ali on konstantno pobjeđuje. Nakon borbe sam mislio: ‘Okej, porazio je Markusa Pereza‘. Tada nam je još bilo dopušteno kladiti se na borbe, a ja sam čekao da ga upare s nekim kvalitetnijim u UFC-u, jer sam vjerovao da će to biti lak zadatak za protivnika.‘‘, započeo je Moicano, a potom je otkrio kako je točno izgubio novac. Novca ga je koštao meč između Trevina Gilesa i Du Plessisa u kojem je Du Plessis slavio nokautom u drugoj rundi.

‘‘Trevin Giles i ja imamo istog menadžera. Nazvao sam svog menadžera i on mi je rekao da je Trevin Giles dobar. Sjetio sam se jednog njegovog meča i prisjetio sam da je dobar udarač. Očekivao sam da će Du Plessis izgubiti zbog svoje tehnike, jer sve u vezi njega je krivo. On je gubio taj meč, a ja sam stavio tisuću dolara na Trevina Gilesa. Mislio sam da nema šanse da izgubi od Dricusa Du Plessisa. Pogodite što se dogodilo. Izgubio je, a ja sam izgubio novac. Nakon toga se dogodila situacija s Jamesom Krauseom i više nam nije dopušteno kladiti se. Drago mi je zbog toga.‘‘, dodao je Moicano.

Podsjećamo, UFC je klađenje borcima zabranio u desetom mjesecu prošle godine, a sve je krenulo skandalom u koji je umiješan James Krause. Nekadašnji UFC-ov borac i donedavno trener mnogim borcima, pod optužbom je za namještanje mečeva (više o tome možete pročitati klikom na LINK).

Moicanu je drago zbog te zabrane, jer očito da ga nije baš dobro išlo kad je klađenje na UFC-ove mečeve u pitanju. Mnogi su vjerojatno na sličan način gubili novce kad god se Dricus borio, a u ranim nedjeljnim satima saznat ćemo može li Dricus još jednom iznenaditi.

Linker
28. travanj 2024 02:14