UFC

Du Plessis smatra odvratnima Adesanyine rasističke komentare: ‘Sport zbog toga ide unazad‘

Du Plessis i Adesanya

 Screenshot (youtube, Mma Junkie)
Bilo bi zanimljivo vidjeti reakcije javnosti da je kojim slučajem Dricus nešto slično rekao Adesanyi, iako u sportu uopće nema prostora za ovakve stvari

Južnoafrikanac Dricus Du Plessis je ovoga vikenda pred prilikom karijere. Osim prilike, čeka ga vjerojatno i najteži izazov do sada u Robertu Whittakeru, a ako ga prođe, konačno bi dobio priliku obračunati se s prvakom Adesanyom s kojim je već nekoliko puta zaratio preko društvenih mreža.

Prilikom jedne od rasprava, Adesanya je Du Plessisa nazvao ‘‘bijelim krekerom‘‘, što je pogrdan naziv za siromašne bijelce. Osim toga ga je nazvao i ‘‘proizvodom kolonizacije‘‘, što Dricus smatra neprimjerenim i nepotrebnim:

‘‘Činjenica da je Adesanya doveo rasu u rasprave je odvratna. Odvratno je kada bilo tko igra na kartu rase u takvim stvarima. Mislim da je to bilo grozno, mislim da sport takvim stvarima ide unazad. Bio sam šokiran i nisam mogao vjerovati što čujem. Nisam mogao vjerovati kad sam čuo da je uveo rasu u razgovore. Sport je usmjerio unazad s tom izjavom‘‘, rekao je Dricus.

‘‘Bio sam jako razočaran jer Adesanya kao prvak ima određenu odgovornost. Nije me uvrijedio nikakvim rasističkim glupostima, ali kakav je to primjer njega kao prvaka? Mislim da to ne priliči jednom prvaku i takva poruka se ne smije slati. Ne sviđa mi se taj narativ. Na kraju dana, ja sam tip koji pojas želi donijeti u Afriku, tamo gdje i živim‘‘, dodao je.

Bez dvojbe su komentari koje je Adesanya plasirao rasistički, a osim gore navedenog je rekao da će ‘‘tući Dricusa dok ne postane crnac‘‘. Bilo bi zanimljivo vidjeti reakcije javnosti da je kojim slučajem Dricus nešto slično rekao Adesanyi, iako u sportu uopće nema prostora za ovakve stvari. Barem ne bi trebalo biti.

Linker
18. svibanj 2024 15:42