UFC

UFC-ov borac pripit potegnuo pištolj na USADA-inog agenta: ‘Drhtao je od straha, nikad ga više nisam vidio‘

Cody Stamann

 Screenshot/Instagram (Cody Stamann)
Službenik za testiranje koji je svojedobno posjetio Codyja Stamanna vjerojatno nikad neće zaboraviti taj susret

Nakon što je suradnja između UFC-a i Američke antidopinške agencije i službeno okončana, neki od boraca iz rostera najjače svjetske MMA organizacije podijelili su svoja neobična iskustva iz dana kada su participirali u USADA-inom programu. Proces je uključivao iznenadne posjete USADA-inih službenika na adrese boraca, u bilo koje doba dana, s ciljem nenajavljenog prikupljanja uzoraka. Jednu od najbizarnijih priča ispričao je Cody Stamann (21-6-1), borac UFC-ove bantam divizije, koji je jednog petka došao iz izlaska u pripitom stanju i spremao se za počinak - kada mu je netko (USADA-in agent) zakucao na vrata.

"Zgrabio sam svoj pištolj, kalibra .45, s noćnog ormarića, otrčao do ulaznih vrata i otvorio ih, stojeći tamo potpuno gol. Držao sam obje ruke na pištolju i stajao u borbenom položaju. Tip me pogledao i rekao: ‘Ja sam iz USADA-e, ovdje sam kako bih vas testirao na nedozvoljena sredstva‘. Nakon što sam shvatio da se radi o službeniku za testiranje, pitao sam ga: ‘Hoćeš li mi dati sekundu, molim te‘, na što mi je on odgovorio: ‘Uzmi si vremena koliko ti je god potrebno‘", prisjetio se Stamann u razgovoru za The Score, pa nastavio:

"Zatvorio sam vrata, otišao u kupaonicu i navukao kratke hlače. Instinktivno sam još držao pištolj u ruci. Pitao me: ‘Hoćeš li, molim te, odložiti oružje‘, na što sam mu rekao: ‘Naravno, stari, moja greška‘. Bio je potresen, rekao mi je da je tek počeo raditi za USADA-u i da sam ja tek drugi borac kojeg je testirao. Nikada više nisam vidio tog tipa, to je za njega sigurno bilo zastrašujuće iskustvo, goli muškarac koji poteže pištolj na njega. Imaju tablet na koji se moraju potpisati nakon testiranja i vidio sam kako drhti od straha, potresao sam tog tipa do srži".

Linker
28. travanj 2024 15:58