UFC

Arnold Allen skeptičan oko brzog povratka Volkanovskog: ‘Ne želim da mu se ostavština raspadne zbog loše odluke‘

Alexander Volkanovski i Joe Rogan

 Px Images/Alamy/Alamy/Profimedia
U slučaju poraza od Topurie, Volkanovski bi uistinu doživio težak udarac

Malo je prvaka poput Alexandera Volkanovskog koji su voljni biti toliko aktivni i toliko riskirati tokom svoje vladavine. Iako je relativno nedavno zaradio nokaut od Islama Makhacheva u prvoj rundi, Volkanovski se uskoro vraća u kavez i to protiv trenutno najopasnijeg izazivača u perolakoj kategoriji.

Velik je ovo rizik za Volkanovskog jer bi porazom od Topurie uistinu i izgubio puno, a upravo je o tome govorio i Arnold Allen u ‘‘The MMA Houru‘‘ kod Ariela Helwanija. Rekao je i kako si Volkanovski može ozbiljno narušiti ostavštinu takvim potezima:

‘‘Ne želim suditi, ali ne sviđa mi se koliko se Volk brzo vratio nakon onog nokauta. To je bilo tek prije nekoliko mjeseci, vjerojatno je trbeao uzeti dužu pauzu i od treninga. Nije trebao sparirati. Ilia je dobar boksač čovječe, dobar hrvač i ima dobar jiu-jitsu. Nadam se da je Volk u top formi i da će se pojaviti njegova najbolja verzija, ne bih htio sa mu se ostavština raspadne zbog loše odluke‘‘, rekao je Allen.

U slučaju poraza od Topurie, Volkanovski bi uistinu doživio težak udarac. Iako smo se svi nadalo što skorijem povratku, ovo je ipak možda bilo mrvicu prerano. No, Volkanovski je pravi borac i sigurno će se pojaviti spreman.

Osim toga, prava je i šteta da revanš između njega i Makhacheva nismo gledali uz puni pripremni kamp, a zbog odluke da se na ‘‘short notice‘‘ bori protiv takvog prvaka, sada si je ugasio nadu da će postati dvostrukim prvakom. Nadamo se da i ovo proitv Topurie nije bila jedna takva, loša odluka.

Linker
03. svibanj 2024 13:53