UFC

UFC-ov debi u Danskoj dobio glavnu borbu

Jack Hermansson
UFC Fight Night 160, koji će se 28. rujna održati u danskom Kopenhagenu, dobio je svoju glavnu borbu. Kako prenosi većina relevantnih medija, taj program predvodit će borba srednje kategorije između Jacka Hermanssona i Jareda Cannoniera.

Ovdje se zapravo radi o borbi dva ovogodišnja hit borca UFC-ove divizije do 84 kilograma, koji su u posljednjih nekoliko mjeseci upisali svoje najveće pobjede do sada. Ovim putem će ih UFC upariti s ciljem da se pobjednika dodatno promovira i usmjeri prema najozbiljnijim mogućim ispitima u kategoriji.

31-godišnji Jack Hermansson (20-4, 7-2 UFC) trenutno se nalazi unutar niza od četiri pobjede, gdje je tri ostvario u posljednjih pola godine. Prvo je u prosincu savladao Geralda Meerschaerta giljotinom u prvoj rundi, da bi u prosincu bio bolji i od Davida Brancha. To je 'Jokeru0' otvorilo veliku priliku, budući da mu je ponuđena borba protiv Jacarea Souze, koji je prihvatio manje od mjesec dana prije održavanja. Brazilca, kojem bi pobjeda donijela napad na titulu, savladao je sjajnom izvedbom nakon pet zanimljivih rundi i time je sebe doveo u Top 5 divizije.

Jared "The Killa Gorilla" Cannonier (12-4, 5-4 UFC) je u promociju pristigao kao teškaš, no spustio se sve do srednje gdje je trenutno u nizu od dvije pobjede u dva nastupa. On je također savladao Brancha, no pobjedu karijere ipak je ostvario u svibnju, kad je savladao Andersona Silvu na priredbi u Rio de Janeiru. Tako je na služenom poretku kategorije skočio čak na deveto mjesto, a predsjednik UFC-a ga je nekoliko puta spomenuo kao borca na kojeg treba obratiti pažnju.

Event koji bi ova borba trebala predvoditi UFC-u će biti prvi u Danskoj, državi koja je do sada dala nekoliko zanimljivih UFC boraca. Ipak, trenutno jedini aktivan na roster je Damir Hadžović, čiji se nastup u Kopenhagenu također može očekivati

Linker
18. travanj 2024 14:57