UFC

UFC-ov komentator o potencijalnom revanšu Adesanye i Stricklanda: ‘Ne zaslužuje ga, nije ni obranio pojas!‘

Jon Anik i Israel Adesanya

 Screenshot (youtube, Ufc)
Teško se ne složiti s Anikovim argumentima, no bit će onako kako odredi Dana White

Cijela borilačka zajednica pomno prati odluku koju će UFC i Dana White donijeti kada je u pitanju mogući revanš između Seana Stricklanda i Israela Adesanye. Mnogo je onih koji smatraju da Adesanya ne zaslužuje odmah dobiti revanš jer nakon što je vratio pojas od Pereire, nije ga obranio niti jednom.

UFC-ov komentator Jon Anik se također slaže da višegodišnji vladar srednje kategorije ne bi trebao odmah dobiti revanš. Ne samo da nije obranio pojas niti jednom, nego je i izdominiran od strane Stricklanda gotovo punih pet rundi:

‘‘Zato ja mislim da ne zaslužuje odmah dobiti revanš. On u ovom trenutku nije neki prvak čija vladavina traje godinama, nije ni obranio pojas. Ovo mu je trebala biti prva obrana titule, iako zaslužuje sve kredite u UFC-ovom PPV uspjehu posljednjih godina. Blizak sam s njegovom obitelji, blizak sam s njegovom sestrom, zagrlio sam mu majku nakon borbe. Ali kada govorimo o ostavštini, poraz od Seana Stricklanda je veliki udarac‘‘, rekao je Anik za MMA Fighting.

‘‘Mislim da je Izzy jedan od najvećih prvaka srednje kategorije ikad, i stvarno mislim da se može izvući iz ove situacije. Idealan scenarij za njega je da pojas srednje kategorije bude na liniji najkasnije u prvom mjesecu. Izzy bi se trebao boriti i na UFC 300 priredbi, neovisno hoće li imati pojas ili ne‘‘, dodao je.

Teško se ne složiti s Anikovim argumentima, no bit će onako kako odredi Dana White. On je već u nekoliko navrata rekao kako želi da Adesanya odmah ponovno napadne Stricklanda, a u bližoj ćemo budućnosti vidjeti hoće li se to i ostvariti.

Linker
07. svibanj 2024 16:45