UFC

UFC-ov prvak poluteške kategorije: ‘Najjači udarac u UFC-u zadao mi je Darko Stošić‘

Darko Stošić (lijevo) i Jamahal Hill (desno)

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Jamahal Hill dobro se sjeća koliko snažno udara srpski teškaš

Novopečeni UFC-ov prvak poluteške kategorije uživa u svom statusu prvaka i privlači veliku pažnju. Jamahal Hill (12-1-0) osvojio je pojas prvaka poluteške kategorije na UFC 283 eventu u Brazilu.

Hill je porazio Glovera Teixeiru drugom polovicom prošlog mjeseca i trenutno je vladar UFC-ove poluteške kategorije. Hill je do titule došao u svom 14. profesionalnom nastupu, a to mu je bio osmi nastup pod okriljem UFC-a (6-1, 1 NC).

‘‘Sweet Dreams‘‘ samo je jednom izgubio u dosadašnjoj UFC karijeri, a poraz je doživio sredinom 2021. godine u meču protiv Paula Craiga. Škotski majstor ‘‘submissiona‘‘ završio je Hilla tehničkim nokautom nakon što mu je pokušajem ‘‘submissiona‘‘ dislocirao lakat.

Osim Craiga, Hill se u kavezu našao s brojnim vrhunskim borcima, ali uvijek je izlazio kao pobjednik. Jedan od boraca s kojim je Hill dijelio UFC-ov ‘‘Octagon‘‘ jest i Darko Stošić, ponajbolji srpski MMA borac.

Stošić i Hill borili su se početkom 2020. godine, a bio je to zapravo i Hillov debi unutar UFC-a. Jednoglasnom odlukom sudaca nakon tri runde slavio je Hill, a Stošiću je to bio posljednji nastup u UFC-u. Darko je dobio otkaz nakon trećeg poraza zaredom i skrasio se unutar KSW-a.

Tek sada kad je Hill postao prvakom, jasnije je s kakvim se borcem Stošić tada borio i dobrano ga je namučio. 29-28 izgubio je Stošić na sve tri sudačke kartice, a Hilla je pogodio nekim jako dobrim udarcima. Potvrda tome došla je i od strane samog Hilla.

Prvak UFC-ove poluteške kategorije prije nekoliko dana gostovao je u podcastu kod Joe Rogana. Hill je pričao o svom meču protiv Glovera Teixeire i divio se čvrstoći brazilskog veterana koji jednostavno nije htio pasti.

‘‘Prošao sam kroz puno toga na treninzima i mečevima. Imao sam oko 13 amaterskih borbi i nosio sam se s raznoraznim stvarima. Zato ne razumijem kako Glover nije usporavao dok sam ga udarao tako snažno. Ja sam bio udaran snažno u svojoj karijeri, vrlo snažno.‘‘, govorio je Hill, a Joe Rogan ubacio se pitajući ga ‘‘Tko te najjače udario u UFC-u?‘‘. Hill je nastavio:

‘‘Darko Stošić, vrlo vjerojatno. Udario me nekakvim ‘overhandom‘ i to je vjerojatno najsnažniji udarac. Thiago Santos također udara snažno, ali on me svojim udarcem nije uzdrmao, nego mi je napravio podosta veliku štetu. Vjerujem da je on vrlo jak udarač onda kad čisto pogodi.‘‘, dodao je Jamahal.

Lijepo je vidjeti da se UFC-ov prvak dobro sjeća Darka Stošića i borbe s njim. Iako Darko nije imao naročito uspješnu UFC karijeru, nekakav utisak ipak je ostavio i nikome nije bilo lako pobijediti ga. Uzmemo li u obzir da je prije tri dana proslavio 31. rođendan, nije isključeno da Stošić u nastavku karijere izbori povratak u UFC.

Linker
06. ožujak 2024 10:43