UFC

Vlasnik brojnih UFC-ovih rekorda ipak se bori ovaj vikend: UFC mu je pronašao zamjenskog protivnika

Jim Miller

 Screenshot (youtube, Ufc)
Legendarni Jim Miller za tjedan dana odradit će svoj 41. UFC nastup

Jim Miller (35-16-0, 24-15 UFC, 1 NC) vlasnik je brojnih UFC-ovih rekorda. 39-godišnji Miller debitirao je pod okriljem UFC-a još u 10. mjesecu 2008. godine i borac je s najviše nastupa unutar UFC-a.

Miller trenutno predvodi tu ljestvicu s ukupno 40 UFC nastupa, a iza njega je Andrei Arlovski s 39. Donald Cerrone drži treće mjesto s 38 nastupa, a s obzirom da je ‘‘Kauboj‘‘ umirovljen, on više nije prijetnja Jim Milleru. Upravo Jim Miller je ispratio ‘‘Kauboja‘‘ u mirovinu porazivši ga u sedmom mjesecu prošle godine.

Osim najviše nastupa, Jim Miller borac je i s najviše UFC pobjeda. 24 puta slavio je u najjačoj svjetskoj MMA organizaciji, a iza njega su Arlovski (23) i Cerrone (23). Jim drži još mnoštvo rekorda kad je u pitanju UFC-ova laka kategorija i prava je legenda UFC-a, unatoč tome što nikad nije postao prvakom.

Svoju statistiku dodatno će podebljati u subotu navečer. Naime, Miller će se boriti na UFC Fight Night 219 eventu, ali njegov nastup bio je pod znakom upitnika. Gabriel Benitez otkazao mu je borbu i tražila se kasna zamjena. Činilo se kao da UFC možda neće uspjeti u tome, ali uskočio je Alexander Hernandez.

30-godišnji Alexander u nizu je od dva uzastopna poraza i pobjeda će mu biti neophodna u borbi protiv Millera. Hernandez je nekoć bio veliki potencijal UFC-ove lake kategorije, ali taj potencijal zasad nije ispunio.

UFC debi odradio je 2018. godine i nokautom u prvoj rundi porazio je Beneila Dariusha. Svom rezimeu dodao je i pobjede protiv vrlo dobrih boraca kao što su Olivier Aubin-Mercier, Francisco Trinaldo i Chris Gruetzemacher, ali kad god bi trebao iskoračiti, ispostavilo bi se da Hernandez ne posjeduje tu kvalitetu.

Sada je na pragu otkaza i Jim Miller mogao bi zakucati posljedni čavao u njegovoj UFC karijeri. Naravno, možda Hernandez ne dobije otkaz niti nakon trećeg uzastopnog poraza, ali definitivno neće biti u zavidnoj poziciji.

Linker
20. travanj 2024 02:32