UFC

UFC-ov ‘stroj za završnice‘ želi okršaj s Jonesom: ‘Čekat ću da se rat dogodi i da ostvarim svoj san!‘

Jailton Almeida

 USA TODAY NETWORK/DDP USA/PROFIMEDIA Usa Today Network/ddp Usa/profimedia
Jailton Almeida ponudio se kao rezerva za meč između Jona Jonesa i Stipe Miočića

Jailton Almeida ima velike ambicije za studeni. "Malhadinho" će, naime, početkom jedanaestog mjeseca odmjeriti snage s Curtisom Blaydesom na priredbu u Sau Paulu, no UFC-ovim "matchmakerima" stavlja se na raspolaganje za ponovnu borbu - samo tjedan nakon toga. Brazilski teškaš spreman je biti rezerva za meč između Jona Jonesa i Stipe Miočića 11. studenog u Madison Square Gardenu.

"Bit ću stvarno spreman za 4. studenog i UFC u Sao Paulu. Nakon svake prijeđene stepenice pokušavamo se približiti ostvarenju svojih ciljeva. Nadam se da će sve biti dobro za Jonesa i Miočića, ali ako tamo bude mjesta za mene, kao rezervu, čekat ću da se rat dogodi i da ostvarim svoj san o borbi protiv Jonesa", rekao je Almeida u razgovoru za Bloody Elbow.

Podsjetimo, Brazilac je u karijeri odradio 21 borbu i iz njih 19 izašao kao pobjednik. U UFC-u je debitirao početkom veljače prošle godine (nakon što je svoju "ulaznicu" zaradio kroz "Dana White‘s Contender Series") i od tada pod okriljem najjače svjetske MMA organizacije upisao pet uzastopnih pobjeda.

Ono što u Jailtonovom borilačkom CV-u prvo upada u oči jest podatak da je svih 19 pobjeda u profesionalnoj karijeri ostvario prekidom, pri čemu je u 63% slučajeva protivnike prisiljavao na predaju; deset puta svojim najubojitijim oružjem, "rear naked chokeom", a u ostala tri navrata "arm triangle chokeom". Brazilski "stroj za završnice" posljednjeg je na predaju prisilio Jairzinha Rozenstruika, a ta mu je pobjeda osigurala deveto mjesto u UFC-ovom poretku teškaša.

Linker
04. svibanj 2024 07:33