UFC

UFC-ov talentirani Meksikanac prozvao Paddyja Pimbletta: ‘Umoran sam od gledanja kako pobjeđuje stare Meksikance‘

Daniel Zellhuber

 Alejandro Salazar/Zuma Press/Profimedia
Sjajni Daniel Zellhuber želi se okušati s popularnim borcem iz Liverpoola

Daniel Zellhuber jedan je od zanimljivijih potencijala UFC-ove lake kategorije. 24-godišnji Meksikanac trenutno je na ‘‘scoreu‘‘ 15-1, a unutar UFC-a upisao je tri pobjede i jedan poraz.

Meksikanac nadimka ‘‘Golden Boy‘‘ ugovor s UFC-om izborio je još u devetom mjesecu 2021. godine, dva mjeseca nakon 22. rođendana. U sjajnom meču na Dana White‘s Contender Seriesu, porazio je Lucasa Almeida i zasluženo je nagrađen ugovorom. Debi u UFC-u nije prošao dobro.

Zellhuber je izgubio od Treyja Ogdena jednoglasnom odlukom sudaca. Neočekivano pasivno izgledao je Zellhuber u tom meču i kao da ga je ‘‘pojela‘‘ trema jer se radilo o debiju u najvećoj svjetskoj MMA organizaciji. No, sljedeća tri nastupa ponudila su drukčiju priču.

Redom je Zellhuber pobjeđivao Landa Vannatu, Christosa Giagosa i Francisca Prada. Ovog posljednjeg porazio je jučer, na UFC-ovom eventu u Mexico Cityju. Zellhuber i Prado pružili su sjajan meč pred Zellhuberovom domaćom publikom, a naknadno su nagrađeni i bonusom za najbolju borbu večeri.

24-godišnji Meksikanac sada je na tri uzastopne pobjede u UFC-u, a na konferenciji za medije otkrio je koga želi kao sljedećeg protivnika u UFC-ovom kavezu.

‘‘Definitivno se želim boriti u ‘Sphereu‘ (naziv dvorane u Vegasu) na eventu koji će se održati 17. rujna (deveti mjesec), to sam čak i rekao Dani Whiteu još u kavezu. Tražio sam Paddyja ‘The Baddyja‘ (Paddy Pimblett, op.a.) za 17. rujan. Umoran sam od gledanja kako pobjeđuje stare Meksikance. Vrijeme je da iskorači i da se bori protiv nove generacije Meksikanaca, ovdje sam.

Ja sam mlad i samo trebam nešto vremena kako bih zaliječio ozljede prije tog meča. Osjećam da ću biti spreman 17. rujna, a Paddy samo mora skinuti 500 ‘pounda‘ (226 kilograma) i bit će spreman za taj datum. Ako je on zainteresiran, ja sam također.‘‘, rekao je Zellhuber, a potom je dao i ranu prognozu tog meča.

‘‘Oh, nokautirat ću ga u prvoj rundi. Način na koji se on bori, smatram da mi stilsi savršeno odgovara. Ne želim iskazivati nepoštovanje prema njemu. Nemojte me krivo shvatiti, jako ga poštujem kao borca i ono što radi za sport zbilja je sjajno. Ali ja želim svoje mjesto u ovom sportu. Znam da bi pobjeda nad takvim imenom puno značila za moju karijeru. Spreman za to.‘‘, zaključio je Daniel.

Preostaje nam vidjeti hoće li UFC-ovi ‘‘matchmakeri‘‘ prepoznati ovo kao smislen meč ili će ipak odabrati drukčiji put za dvojicu potencijala u lakoj kategoriji. Kad je u pitanju ‘‘stari Meksikanac‘‘ kojeg je Pimblett porazio, Zellhuber aludira na 38-godišnjeg Kazulu Vargasa kojeg je Pimblett porazio ‘‘submissionom‘‘ u prvoj rundi. Taj meč održao se 2022. godine.

Što se tiče spomenutog ‘‘Spherea‘‘, radi se o posebnoj dvorani u Las Vegasu unutar koje će UFC održati priredbu 17. rujna. U fokusu će biti Dan nezavisnosti u Meksiku, a White je najavio kako nas čeka spektakularan event kojim će posebno počastiti meksičku publiku. Daniel Zellhuber kao jedan od predvodnika nove generacije meksičkih boraca mora biti dio tog eventa.

Linker
23. travanj 2024 18:13