UFC

UFC-ov veteran odao priznaje Usmanu za nastup protiv Chimaeva: ‘Da je imao šest tjedana, pobijedio bi‘

Kamaru Usman

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Uistinu je šteta što Usman nije imao prave pripreme i pet rundi, no i ovako je dokazao da se radi o velikom borcu koji je s razlogom dugo vladao svojom kategorijom

Kamaru Usman ipak nije uspio šokirati svijet i pobijediti Khamzata Chimaeva bez ikakvih priprema. Bez obzira na poraz, pružio je Chimaevu ogroman izazov te se i danas mnogi pitaju kakav bi rezultat bio da je meč održan na pet rundi. Usman je dokazao kako još uvijek nije za mirovinu, iako se ne zna njegov idući korak.

Prava je šteta što Usman nije imao koji tjedan da se pripremi za ovaj meč, a s tim se slaže i UFC-ov veteran, Matt Brown. On tvrdi da bismo gledali potpuno drugačiju borbu da je Kamaru imao barem šest tjedana kampa:

‘‘Usman je malo razotkrio Chimaeva te puno ljudi govori kako Chimaev ipak nije ono što se mislilo da jest. Ja ću reći da je Usman veći nego što svi misle. Taj kujin sin je odradio posao, a da je imao šest tjedana za pripremu, pobijedio bi u tom meču. ‘Short notice‘ je tu odradio svoje te je prva runda bila veliki poraz za njega‘‘, rekao je Brown u ‘‘The Fighter vs. The Writer‘‘ emisiji.

‘‘Da je imao šest tjedana da konstantno radi na hrvanju i da se pripremi za Chimaeva, prva runda zasigurno ne bi bila toliko loša. Vjerojatno bi izgledala kao druga ili treća. Usman nije izgledao umorno na kraju, izgledao je kao da u sebi ima još nekoliko rundi. To samo govori koliki je on profesionalac‘‘, pojasnio je.

Uistinu je šteta što Usman nije imao prave pripreme i pet rundi, no i ovako je dokazao da se radi o velikom borcu koji je s razlogom dugo vladao svojom kategorijom.

Linker
19. travanj 2024 00:24