UFC

UFC-ova ljepotica nakon nove pobjede: ‘Ove godine Top 5, iduće godine napad na titulu!‘

Tracy Cortez
 Louis Grasse/pximages/icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Tracy Cortez za sada podosta suvereno prolazi kroz svoje UFC protivnice

Da ona neće biti samo još jedna borkinja lijepog lica i atraktivnog tijela, koja će samo kao prolaznica odraditi svoju UFC karijeru, Tracy Cortez (9-1, 3-0 UFC) već je ranije dokazala. No, ona svakom svojom borbom sada potvrđuje kako je itekako ozbiljna borkinja, spremna za ozbiljne rezultate i uspjehe.

Nakon što je u ljeto 2019. godine svoj UFC ugovor izborila pobjedom protiv Mariye Agapove na Contender Seriesu, ova 27-godišnjakinja prešla je iz muha kategorije u bantam. Tamo je savladala Vanessu Melu i Stephenie Egger, da bi se za UFC on ESPN 22 nastup vratila u muhu. Na vaganje je došla nešto preteška, no 200 grama nije nešto oko čega treba praviti paniku. Posebno nakon odlične borbe protiv Justine Kish i najveće pobjede njene dosadašnje karijere. Izgledala je Tracy dobro u borbi na nogama protiv vrlo dobre boksačice, ali je isto tako još jednom potvrdila koliko je opasna kad se borba preseli u parter.

"Željela sam pokazati svoje ruke, ali glavni cilj je bio napraviti ono što je moja igra, što radim najbolje i gdje sam dominantna. Mogla sam je odvesti dolje kad god sam htjela", rekla je Cortez nedugo nakon borbe u razgovoru s Brettom Okamotom.

Onda se okrenula povratku u muha kategoriju, gdje je najavila pohod prema većim uspjesima, no skromno, korak po korak.

"Ovo je moja kategorija. U bantamu sam se borila jer sam imala zdravstvenih problema nakon što sam se vratila s Contender Seriesa. Karantena je loše utjecala na mene, zdravlje mi nije bilo dobro i kilogrami nisu odlazili dolje. Nakon toga sam otišla na pretrage u UFC-ov institut, gdje sam napravila veliki broj testova i na kraju vratila svoje tijelo u normalu. Muha kategorija je moj dom i spremna sam napredovati", najavila je, nakon čega ju je Okamoto podsjetio na njen cilj. Onaj da želi ove godine postati Top 5 borkinja, a iduće napasti titulu:

"To je neki cilj koji sam si zadala. Ako ne vidim nešto ispred sebe, nije mi se lako motivirati i ostati jednako aktivna. Cilj sam si postavila da bih imala za što raditi i znam kako uspjeti u tome."

Već iduću borbu Tracy bi trebala imati protiv neke borkinje iz Top 15 poretka, s ciljem da se sama plasira na njega. A onda dalje je sve moguće.

Nema sumnje kako će nakon ovakvih borbi Tracy biti sve popularnija, kako među fanovima, tako i na društvenim mrežama. Trenutno je na Instagramu prati 333 tisuće osoba, a donedavno su je uspoređivali s njenom jako dobrom prijateljicom, bivšom UFC borkinjom Rachael Ostovich. Ipak, za razliku od Ostovich, Cortez u Octagonu izgleda itekako ozbiljno.

Linker
14. travanj 2024 09:20