UFC

UFC-ove rang ljestvice dobile dvoje novih članova Top 5 poretka

Marvin Vettori
 screenshot (YouTube, UFC)
Dvije bitne promjene dogodile su se na UFC-ovih ovotjednim rang ljestvicama

UFC on ABC 2 priredba, održana proteklog vikenda, donijela je nekoliko bitnih rezultata, gdje dva ipak dolaze u prvi plan. Naravno, automatski uz to su pobjednici spomenute dvije borbe i najveći ovotjedni dobitnici.

Prvi od njih je Marvin Vettori, sudionik glavne borbe, koji je sudačkom odlukom nakon pet rundi savladao Kevina Hollanda. Nakon što je ne tako davno izrazio frustracije svojim šestim mjestom ljestvice izazivača srednje kategorije, sad će sigurno biti puno zadovoljniji, budući da je skočio tri mjesta, time preskočivši Darrena Tilla, Dereka Brunsona i Jareda Cannoniera. Talijan se nada napadu na titulu prvaka, a kako ispred sebe ima samo Roberta Whittakera i Paula Costu, to bi postala realna mogućnost ukoliko Whittaker narednog vikenda ne upiše pobjedu nad Kelvinom Gastelumom.

Još veći skok od njega napravila je MacKenzie Dern. Ona je savladala povratnicu Ninu Nunes, donedavno poznatu pod prezimenom Ansaroff te je na račun te pobjede skočila čak šest pozicija i trenutno se nalazi na petom mjestu ženske slamka kategorije. Ispred sebe ima naravno prvakinju Weili Zhang te redom Rose Namajunas, Joannu Jedrzejczyk, Yan Xionan i Carlu Esparzu. Nunes je pala dvije pozicije i sad je sedma.

Značajna promjena dogodila se i u perolakoj kategoriji, gdje je Arnold Allen na račun pobjede protiv Sodiqa Yussufa skočio dvije pozicije i sad je osmi izazivač. Osam je i broj njegovih UFC pobjeda iz jednako toliko nastupa te nema sumnje kako za ovog Engleza sad slijedi najozbiljniji ispit do sada.

Na ljestvicama se ovim navedenog dogodilo još nekoliko više estetskih promjena, koje zajedno s poretkom svake kategorije možete vidjeti OVDJE.

Linker
18. travanj 2024 05:19