UFC

UFC ponovno potpisao vrhunskog kickboksača: Donedavni Gloryjev prvak debitirat će u Parizu!

Cedric Doumbe

 Screenshot (youtube, Glory)
Ako francusko-kamerunski velteraš opravda očekivanja, bit će to veliko pojačanje za UFC

Nakon što se dovođenje Alexa Pereire pokazalo kao jako uspješan potez, UFC je odlučio povući novi potez kad je u pitanju potpisivanje svjetski poznatih kickboksača.

3. rujna (deveti mjesec) na UFC-ovoj priredbi u Parizu, svoj UFC debi upisat će Cedric Doumbe. Tko god prati kickboks, ne treba mu posebno predstavljati ovog borca. Ali za one koji ne prate taj sport, radi se o kickboksaču koji je Gloryjevu titulu prvaka u velter kategoriji osvajao u dva navrata, a pojas je uspješno branio ukupno pet puta.

Čak 83 profesionalna kickboksačka nastupa odradio je ovaj 29-godišnji francuski borac rodom iz Kameruna. 75 pobjeda, 7 poraza i jedan remi čine njegov impresivni rezime. Murthel Gorenhart, Brad Riddell, Nieky Holzken i Jimmy Vienot samo su nekad od poznatih imena koje je pobjeđivao, a Glory je napustio kao aktualni prvak velter kategorije. Početkom 11. mjeseca 2021. godine odradio je MAM debi i tehničkim nokautom u prvoj rundi pobijedio je Arbija Emieva (2-2-0). Drugi MMA nastup upisao je u sedmom mjesecu ove godine, a prekidom nakon isteka druge runde porazio je Phruethukorna Chaichongchardena (2-1-0).

Iako se radi o dvama pobjedama protiv niskokvalitetnih protivnika, UFC zna da koliko će Doumbe pažnje privući nastupom u Parizu i nisu propustili priliku potpisati ga. Njegov protivnik bit će Darian Weeks (5-2-0).

Bit će to težak nastup za Doumbea, jer Weeks je borac kojem će to vjerojatno biti meč za ostanak u UFC-u. Naime, američki velteraš poražen je u oba dosadašnja UFC nastupa (Bryan Barberena, Ian Garry) i pobjeda mu je imperativ. Weeks se u tim mečevima pokazao kao vrlo čvrst borac, ali nedovoljno kvalitetan da pobijedi takve borce.

Hoće li moći pobijediti vrhunskog kickboksača koji ne posjeduje bogato MMA iskustvo, saznat ćemo početkom devetog mjeseca na UFC-ovom eventu u Parizu. Podsjećamo, priredbu će predvoditi obračun teškaša. Ciryl Gane i Tai Tuivasa akteri su ‘‘main eventa‘‘.

Linker
24. travanj 2024 23:42