UFC

UFC pronašao novog protivnika za Jalina Turnera: ‘Tarantulu‘ čeka možda i teži protivnik od Dana Hookera

Jalin Turner

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Vrlo opasni poljski MMA borac i bivši prvak KSW-a, Mateusz Gamrot, borac je koji uskače na ‘‘short notice‘‘

Prava šteta jest ozljeda Dana Hookera koji je morao otkazati nastup na UFC 285 eventu. Novozelanđanin se trebao boriti 4. ožujka (treći mjesec) protiv sjajnog Jalina Turnera i mnogi su taj meč vidjeli kao jedan od najinteresantnijih na cjelokupnom programu UFC 285 eventa.

Nakon što je Hooker otkazao nastup, krenulo se u potragu za Turnerovim protivnikom. Drew Dober odmah se ponudio i mnogima se svidjela ta opcija, ali Dober neće dobiti priliku protiv desetorangiranog izazivača lake kategorije. Turnera čeka borba protiv borca koji je zapravo bolje rangiran od njega.

Mateusz Gamrot prihvatio je ulogu zamjene za Dana Hookera i na ‘‘short notice‘‘ uskače u vrlo težak meč. ‘‘Gamer‘‘ je prihvatio borbu nešto više od dva tjedna uoči održavanja, a rizik je još veći ako znamo da je poražen u prošlom nastupu. Gamrot se u 10. mjesecu borio protiv Beneila Dariusha, ali taj meč je izgubio i s drugim porazom zaredom poprilično bi se udaljio od napada na titulu u lakoj kategoriji. Gamrot je trenutno osmi u poretku izazivača lake kategorije i nominalno je teži protivnik od Dana Hookera koji zauzima 11. mjesto među izazivačima.

Gamrot pod okriljem UFC-a ima četiri pobjede i dva poraza, a podosta sličan učinak im i Turner. ‘‘Tarantula‘‘ je osam put nastupio u UFC-u, upisao je šest pobjeda i dva poraza. Trenutno je u nizu od pet uzastopnih pobjeda, a svih pet upisao je prekidom. Unutar tog niza našla se i pobjeda u prvoj rundi protiv Srbina Uroša Medića, a Turner je posljednji nastup odradio u sedmom mjesecu 2022. godine. ‘‘Submissionom‘‘ nakon samo 46 sekundi borbe porazio je Brada Riddella.

191 centimetar visok borac izrazito je neugodan i atipičan za borca lake kategorije. Razlika u visini i duljini ekstremiteta (196 cm ‘reach‘) poprilično je drastična u odnosu na ostale borce. Gamrot je 13 centimetara niži od Turnera, a ‘‘Tarantula‘‘ će imati čak 16 centimetara prednosti u rasponu ruku.

Jako zanimljiv meč nas čeka.

Linker
14. travanj 2024 23:13