UFC

UFC pronašao zamjenu za propali meč između Tsarukyana i Moicana: Premjestili su meč s ovotjednog eventa

Ricky Simon

 Px Images/Alamy/Alamy/Profimedia
UFC Fight Night 223 event dobio je novu glavnu borbu večeri

Dva velika gubitka pretrpili su skorašnji UFC-ovi eventi. Prvo je UFC Fight Night 223 event ostao bez glavne borbe večeri između Armana Tsarukyana i Renata Moicana. Radi se o eventu zakazanom za 29. travnja (četvrti mjesec) ove godine.

Nedugo poslije UFC 288 zakazan za 6. svibnja (peti mjesec) ostao je bez sunaslovne borbe večeri u kojoj su se trebali obračunati Beneil Dariush i Charles Oliveira. Tsarukyan se nudio kao zamjena za Oliveiru, ali UFC-ovi čelnici nisu pristali i meč Oliveire i Dariusha prebačen je za UFC 289 koji se održava 10. lipnja (šesti mjesec).

Tsarukyan je tako u potpunosti ostao bez svog meča, a UFC Fight Night 223 trebao je novu glavnu borbu večeri. UFC je pronašao rješenje tako da su jedan meč s ovotjednog eventa premjestili na event koji se održava za 10 dana.

Tako će UFC Fight Night 223 predvoditi obračun između Rickyja Simona (20-3-0, 8-2 UFC) i Songa Yadonga (19-7-1, 1 NC, 8-2-1 UFC). Yadong u meč ulazi kao osmorangirani izazivač unutar bantam kategorije, a Simon je desetoplasirani izazivač. Razlika je ipak u pobjedničkim nizovima.

Simon iza sebe ima pet uzastopnih pobjeda, a tri je ostvario prekidima. Song Yadong s druge strane ima poraz u posljednjem nastupu, a prije toga bio je u seriji od tri uzastopna slavlja. Teško je Yadongu zamjeriti posljednji poraz, jer izgubio je od Coryja Sandhagena, a ‘‘Sandman‘‘ je protekli mjesec izjavio kako mu je Song Yadong bio možda i najteži protivnik u karijeri. Sandhagen je u toj borbi slavio prekidom nakon isteka četvrte runde. Kineski bantamaš u svojoj karijeri je porazio borce poput Marlona Vere, Marlona Moraesa, Caseyja Kenneyja itd., a protiv Simona će braniti poziciju u poretku. Yadong je inače u 12. mjesecu napunio 25 godina i budućnost je bantam kategorije.

30-godišnji Ricky Simon također bi mogao biti budućnost kategorije. Mnogi smatraju da se radi o potencijalu za top 5, a možda i za još veće domete. Simon je borac odličnog hrvanja, moćno udara i fizički je uvijek besprijekorno spreman. U svom rezimeu pobjeda ima nekoliko elitnih imena. 2018. godine porazio je Meraba Dvalishvilija ‘‘giljotinom‘‘ s istekom vremena za kraj meča, a pobjeđivao je i borce kao što su Raphael Assuncao, Jack Shore, Ray Borg, Rani Yahya itd. Jedina dva poraza upisao je od Roba Fonta i Urijaha Fabera. Posljednji poraz doživio je baš od Fonta, a bilo je to krajem 2019. godine.

Meč Simona i Yadonga trebao bi biti uistinu sjajan. Šteta što se Moicano i Tsarukyan neće boriti na tom eventu, ali ovo je više nego dostojan zamjenski meč.

Linker
26. travanj 2024 08:47