UFC

UFC se na Fight Island sigurno vraća već u listopadu

 screenshot/YouTube
UFC-ov Fight Island ni u kom slučaju nije jednokratni projekt najveće svjetske MMA promocije

U svom razgovoru s novinarima, nakon vaganja za drugu UFC Fight Island priredbu, Dana White otkrio je neke informacije o budućnosti Fight Island projekta na Yas otoku u Abu Dhabiju. Nakon izuzetno uspješne prve priredbe, vodstvo promocije može mirno odrađivati preostale tri, gdje nema nikakve sumnje kako će posebno ona posljednja, predvođena borbom Roberta Whittakera i Darrena Tilla, također polučiti veliki uspjeh.

No, ove četiri priredbe neće biti jednokratni projekt UFC-a, budući da je White najavio kako će nova serija Fight Island priredbi uslijediti najkasnije u listopadu. Cijeli kompleks osmišljen je kao izolirana i savršeno sigurna zona, što se do sada u potpunosti potvrdilo takvim. Osim toga, i sam transport boraca i timova u Abu Dhabi je prošao bez ikakvih problema. Smještajem i uvjetima prezadovoljni su i mediji.

Nije bilo nikakve sumnje da se ovdje radi o dugotrajnom projektu UFC-a, koji u budućnosti ne bi trebao služiti samo za priredbe, nego i za neke druge UFC-ove pothvate.

White je također izrazio zadovoljstvo što ima i rezervnu opciju, ukoliko propadnu planovi za održavanje idućih priredbi u SAD-u. Naime, čini se kako se savezna država Nevada ponovno zatvara. White vjeruje da se njih to neće ticati, budući da su dokazali kako mogu sve odraditi na siguran način, no Fight Island i dalje je tu kao opcija. Jedna od priredbi čije je mjesto održavanja ugroženo je i UFC 252, kojeg bi 15. kolovoza trebali predvoditi Stipe Miočić i Daniel Cormier.

Ispod teksta pogledajte sjajan dokumentarni uradak o nastanku Fight Islanda te o tome kako je izgledao proces dolaska i testiranja sudionika UFC 251 priredbe.

Linker
05. svibanj 2024 07:39