UFC

UFC se riješio Tyrona Woodleyja, bivši prvak nakon osam godina napušta vodeću MMA promociju?!

Tyron Woodley
 STEVE MARCUS/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA
Već je poznato i kako bi trebao izgledati novi ranking u velter kategoriji

S više različitih izvora stiže informacija po kojoj Tyron Woodley više nije član vodeće svjetske MMA promocije

Ništa još nije službeno, ali nekoliko borilačkih medija javlja da UFC nije produžio ugovor s nekadašnjim prvakom u velter kategoriji.

Cijela priča zapravo se zakotrljala nakon što je Aaron Bronsteter s TSN-a objavio osvježeni UFC-ov ranking koji bismo tijekom idućeg tjedna trebali vidjeti i na službenoj stranici američke borilačke promocije. Prema listi koju je objavio ovaj poznati MMA novinar, Woodleyja više nema na velteraškom rankingu, a njegovim izbacivanjem u TOP 15 se pojavio Khamzat Chimaev.

"Više izvora potvrdilo nam je da se Woodley razišao s UFC-om", javlja i FightBook MMA po čijim je informacijama Tyronov meč s Vicenteom Luqueom bio njegov posljednji po ugovoru s UFC-om.

'The Chosen One' je pod okriljem UFC-a proveo više od osam godina. Debitirao je još tamo u veljači 2013. kada je nokautirao Jaya Hierona. Tri godine kasnije osvojio je titulu zaustavivši tadašnjeg prvaka Robbieja Lawlera. Svoj je pojas potom zadržao i nakon četiri sljedeća okršaja, a bez titule je ostao u ožujku 2019. kada ga je jednoglasnom sudačkom odlukom pobijedio još uvijek aktualni prvak Kamaru Usman.

Poraz od Usmana označio je početak najtežeg razdoblja u Woodleyjevoj karijeri. Bivši prvak ne samo da je prvi put vezao poraze, već ih je upisao čak četiri u nizu. Onaj posljednji, djelo je ranije spomenuto Luquea koji ga je ugušio na nedavno održanom UFC-u 260.

Woodley u ovim trenucima ima 'score' koji broji 19 pobjeda, sedam poraza i jedan neodlučeni ishod.

Ponavljamo, ništa još nije službeno i uskoro se očekuje reakcija UFC-a.

Linker
26. travanj 2024 09:06