UFC

Woodley iznio dojmove nakon četvrtog poraza u nizu: ‘Radio sam ono za što me Bog stvorio‘

Tyron Woodley
 Jason Silva/AGIF/AGIF via AFP
UFC 260 priredba nije donijela Tyronu Woodleyu povratak kakvom se nadao

Najboljom borbom UFC 260 priredbe proglašena je ona između Tyrona Woodleya i Vicentea Luquea. Borba koja bivšem prvaku nije donijela zadovoljstvo kakvom se nadao. Nadam tri poraza u nizu, ali i još lošijeg dojma koji je tim putem samim nastupom ostavio, bivši se prvak nadao uzdići iz pepela i nije od toga bio daleko. U jednom trenutku akcijom pretrpane borbe imao je Vicentea Luquea uzdrmanog, no Brazilac se uspio pribrati, a onda uzvratiti Woodleyu na isti način te ga na kraju završiti.

Ako ne računamo poraz od Colbyja Covingtona, koji se dogodio tijekom pete runde zbog ozljede, ovo je prvi slučaj da je Woodley završen još od 2012. godine i ukupno drugi u njegovoj karijeri. Čini se kako mu je ipak ovako pasti bilo draže nego kao što se to dogodilo protiv Usmana ili Burnsa, kad je punih pet rundi bivao izdominiran.

Nakon prospavane noći, Tyron se obratio javnosti putem Instagrama.

"Sve je izgledalo dobro do onog trenutka kad više nije. Moj kamp me ove pripreme gurao kao što dugo nisu. Bio sam predan i obećao sam sebi samom da ću iznijeti onog tigra koji mi je donio zlato. Vidio sam priliku za nokaut i previše se uzbudio. Platio sam veliku cijenu. No, ne žalim svoju agresiju jer to je ono za što me Bog stvorio da radim. Vicente Luque je jedan opasan, ali ponizan borac. Bila je čast dijeliti kavez s njim", napisao je Woodley.

Iako je ovog puta poražen prekidom, ne možemo pobjeći od činjenice kako je Woodley izgledao puno bolje nego u prethodne tri borbe. Ugrozio je svog protivnika i došao u dobru situaciju, no upravo ta želja dokazati kako još uvijek nije gotov ga je koštala.

Što se tiče nastavka njegove karijere, Dana White je na konferenciji za medije bio podijeljenog mišljenja i dojma.

"Koliko je Tyronu godina, 39? 39! Tu su i četiri poraza u nizu, da...", rekao je prvobitno White, da bi se onda nadovezao: "On je prolazio kroz puno kritika, ali ovog puta došao se boriti. Iznesen je na štitu, došao je biti borac."

Nije nam poznato u kakvoj je Woodley situaciji po pitanju ugovora, no viđali smo nekoliko primjera gdje bi borci s četiri poraza u nizu i dalje ostali dijelom promocije. Andrei Arlovski ih je čak imao pet, da bi se uspio vratiti i četiri godine kasnije još uvijek je član promocije. Možda još uvijek postoji ona neka prava borba i za Woodleya.

Linker
18. travanj 2024 10:29