UFC

UFC službenim dokumentom zabranio borcima klađenje: To vrijedi i za obitelj, prijatelje, trenere i rodbinu

Dana White

 Screenshot (youtube, Themaclife)
Tko god ima veze sa borcem, klađenje na MMA mu je od sad ilegalno

Česta praksa boraca u UFC-u jest bilo klađenje. Osim ‘‘običnog‘‘ klađenja na druge borbe, često su znali stavljati novac na sebe ne bi li malo povećali zaradu iz meča, s obzirom da su im sponzori u kavezu već odavno zabranjeni.

Međutim, UFC je od jučer stao na kraj tome. Borcima sada više nije dopušteno kladiti se direktno, ali ni preko trećih osoba preko kojih bi eventualno pokušali staviti neki novac.

‘‘Sportašima je od sad zabranjeno stavljati bilo kakve oklade (direktno ili preko trećih osoba) na bilo koji UFC meč, uključujući stavljanje oklada na sebe. U većini država gdje je sportsko klađenje legalno, klađenje sportaša (direktno ili preko trećih osoba) na bilo koji MMA meč kojeg organizira UFC smatrat će se ilegalnim i rezultirat će pravnim sankcijama. Sportaši također moraju biti svjesni da će u državama u kojima je klađenje legalno, zabrane biti primijenjene na rodbinu koja živi u istom kućanstvu sa sportašem, zatim na trenere, menadžere, medicinsko osoblje, te na sve osobe koje posjeduju privatne informacije o sportašu‘‘, stoji u izvješću.

Ovo je dosta radikalan potez UFC-a i nesumnjivo će podići još prašine. Još uvijek se čekaju reakcije boraca na ovaj dokument kojeg možete u cijelosti pročitati ovdje:

Linker
01. svibanj 2024 23:45