UFC

UFC službeno zaštitio ime 'Fight Island'

Dana White
 screenshot/YouTube
Ozbiljnost projekta svog vlastitog otoka za organiziranje priredbi UFC je danas potvrdio tako što su službeno zaštitili ime 'Fight Island', odnosno 'UFC Fight Island'.

Najveća svjetska MMA promocija već je ranije pokazala ozbiljnost u osiguravanju apsolutnih prava na svaki svoj projekt pa tako svoj "trademark" ima npr. i Octagon, odnosno niti jedno drugo borilište na svijetu ne smiju nositi to ime, osim ako se ne radi o originalnom UFC-ovom borilištu. A od sada nitko drugi neće svoju priredbu ili bilo što slično tome nazvati "Fight Island".

Naime, to ime danas je zaštićeno u čak 11 različitih kategorija, a isto to napravljeno je i s imenom "UFC Fight Island". Prema tome, sve je spremna da to ime ponesu i UFC-ove priredbe koje će se na tom otoku održavati.

O ovom projektu za sada se ne zna puno, no riječ je o potezu kojim se UFC namjerava osigurati ukoliko zabrane održavanja priredbi zbog COVID-19 pandemije potraju duže od očekivanog. Riječ je o otoku u međunarodnim vodama za koji borcima iz cijelog svijeta neće trebati viza, a infrastruktura je trenutno u izgradnji i sve bi trebalo biti gotovo do kraja svibnja. UFC bi tamo borcima osigurao smještaj i sve što ide uz to te uvjete za trening, a u dvorani za borbu bilo bi osigurano sve potrebno za održavanje priredbi i prijenos istih.

Linker
19. svibanj 2024 04:24