UFC

UFC sprema dva vrhunska dvoboja u teškoj kategoriji: Aspinalla i Lewisa čekaju teški protivnici

Tom Aspinall i Curtis Blaydes

 Screenshot (youtube, Ufc)
Čini se kako će Tom Aspinall ponovno predvoditi londonski event

Jako zanimljive vijesti dolaze iz UFC-ove teške kategorije. Dok smo prije par dana saznali kako se meč između Jonesa i Miočića sprema za jesen, UFC radi na uparivanju preostalih izazivača u teškoj kategoriji te nam spremaju dva izuzetno uzbudljiva meča.

Talentirani ruski teškaš Sergei Pavlovich (15-1-0, 3-1 UFC) spreman je za dodatni iskorak u teškoj kategoriji. 29-godišnjak je debitirao pod okriljem UFC-a još 2018. godine, ali Alistair Overeem pokazao se prevelikim zalogajem za UFC debi. Uslijedile su pobjede protiv Marcela Golma i Mauricea Greena u 2019. godini, a nakon toga Pavlovich je zbog raznoraznih razloga izbivao iz kaveza sve do trećeg mjeseca ove godine. Sergei se nastupima vratio na eventu u Londonu te je u prvoj rundi nokautirao Shamila Abdulrakhimova. Pavlovich je trenutno 11. u poretku izazivača, a prema informacijama MMA Junkieja i ESPN-a, Pavlovicha čeka obračun protiv petorangiranog izazivača, Derricka Lewisa.

Lewis (26-9-0, 17-7 UFC) posljednji je nastup upisao u drugom mjesecu ove godine. Tai Tuivasa nokautirao je ''Crnu zvijer'' u drugoj rundi i Lewis sada ima dva poraza u posljednja tri nastupa. Derrick je uvijek opasan sa svojom nokauterskom moći i Pavlovicha će u svakom slučaju čekati težak ispit.

Meč između Lewisa i Pavlovicha trebao bi se održati 30. srpnja (sedmi mjesec) na UFC 277 eventu. Obračun u srednjoj kategoriji između Alexa Pereire i Seana Stricklanda jedina je borba koja se dosad najavljivala za tu priredbu.

Izuzev Lewisa i Pavlovicha, UFC navodno sprema još jedan odličan teškaški okršaj. Tom Aspinall (12-2-0, 5-0 UFC) ponovno bi trebao predvoditi UFC-ovu priredbu u Londonu. Sjajni engleski borac, u trećem mjesecu je završio Alexandera Volkova u ''main eventu'' londonske priredbe. UFC se 23. srpnja (sedmi mjesec) navodno vraća u London, a Tom Aspinall tražit će nastavak uspona ka vrhu. 29-godišnjak je trenutno šesti u poretku izazivača, a protivnik bi mu mogao biti četvrtorangirani Curtis Blaydes (16-3-0, 11-3 UFC, 1 NC).

31-godišnji američki borac, već neko vrijeme visoko je rangiran unutar teške kategorije. Međutim, konstantno zapinje na posljednjoj prepreci prije eventualnog napada na titulu, a borci protiv Ngannoua i Derricka Lewisa pokazali su mu kako još nije bio spreman napasti sami tron. Blaydes je sada u nizu od dvije uzastopne pobjede, a pobjedom protiv Aspinalla, mogao bi napokon izboriti borbu za pojas. U prilog mu ne ide gužva pri vrhu kategorije. Francis Ngannou neće se boriti do kraja ove godine, Miočić i Jones u kavez bi trebali tek u devetom mjesecu, a tu je i Ciryl Gane.

Što se tiče meča između Aspinalla i Blaydesa, zasad se radi o nagađanjima koja mnogi ipak prenose. Aspinall je na Instagramu uz novu fotografiju napisao kako se sprema veliki ogromni meč i mnogi su naslutili da ga čeka nastup u Londonu.

Curtis Blaydes isti se dan oglasio na Twitteru, a sve upućuje na to da UFC upravo njih dvojicu planira upariti.

''Vijesti oko potencijalne borbe su na vidiku.'', napisao je Curtis.

Ako su nagađanja točna, službena potvrda trebala bi stići uskoro, a radi se o borbi koja ima smisla za obojicu, kao i za samu promociju.

Linker
20. travanj 2024 07:39