UFC

UFC u problemima zbog cjepiva protiv COVID-a, Michael Chandler neće moći nastupiti u New Yorku

Michael Chandler
 Screenshot (youtube, Ufc)
COVID-19 pandemija prouzrokovala je niz problema UFC-u i njihovim borcima

UFC 268 priredba održat će se 06. studenog u njujorškom Madison Square Garden. Izuzev najavljenih borbi između Kamarua Usmana i Colbyja Covingtona te Seana Stricklanda i Lukea Rockholda, u sklopu sjajne priredbe trebao bi nastupiti i Michael Chandler kojemu će se suprotstaviti Justin Gaethje. Međutim, Chandler tvrdi kako bi njegov nastup u New Yorku mogao otpasti ukoliko ta borba definitivno bude u sklopu spomenute priredbe. Naime, New York je odnedavno postao prvi veliki američki grad koji inzistira na cijepljenju svih osoba koje sudjeluju u aktivnostima unutar zatvorenih prostora (restorani, sportske priredbe i razne zabavne priredbe).

''Iron'' Michael Chandler nije primio niti jednu dozu cjepiva do sada, niti se planira cijepiti ususret UFC 268 priredbi. Stoga mu se nameću određena pitanja oko njegova nastupa.

''Upravo sam vidio kako New York uvodi nekakve nove epidemiološke mjere. Zahtijevaju se potvrde o primljenom cjepivu ukoliko ste u zatvorenim restoranima te sportskim ili zabavnim priredbama. UFC-ova priredba u Madison Square Gardenu očito spada u tu kategoriju, a ja neću biti cijepljen do tada. Ne znam koliko će planiranih boraca za tu priredbu biti cijepljeno, uistinu ne znam brojku.'', rekao je Chandler u videu putem Instagrama te dodatno pojasnio osobne stavove po pitanju cijepljenja.

''Nisam anti-vakser i ne radi se o tome da ne vjerujem u djelovanje cjepiva. Samo ga ne želim primiti dok nije stopostotno odobreno od strane FDA (Američka Agencija za hranu i lijekove). Primili smo sva ostala cjepiva koja su stopostotno potvrđena i odobrena. Ne znam što će se dogoditi s mojom borbom, vidjet ćemo. UFC-ove šanse za rasprodati Madison Square Garden (kapacitet oko 20 tisuća ljudi) prodajući karte samo cijepljenima znatno su manje. Ponavljam, nisam protivnik cjepiva, no smatram kako svatko ima pravo na svoj izbor. Ja neću biti cijepljen do 06. studenog te neću moći nastupati u Madison Square Gardenu.''

Čini se kako se Michael Chandler već pomirio s činjenicom da će njegova borba protiv Justina Gaethjea morati biti prebačena na neki drugi datum i priredbu koja se ne održava u New Yorku. Dana White također se oglasio po pitanju cijepljenja UFC-ovih boraca.

''Nikada ne bih naređivao drugoj osobi što da radi sa svojim tijelom. Ako se želite cijepiti, to je na vama, vaš je izbor. Nikada nećete čuti da nagovaram ljude da se cijepe. To se neće dogoditi. U New Yorku vam govore kako ne možete ulaziti u dvorane i restorane ukoliko niste cijepljeni te nemate potvrdu o tome. Neke ljude se otpušta jer odbijaju primiti cjepivo. To se ovdje neće dogoditi.'', rekao je Dana White za TSN.

Čini se kako bi nove epidemiološke mjere stvarno mogle uzrokovati neplanirane probleme za UFC-ove čelnike. Zadnjih godinu i pol ionako su imali niz raznih problema s otkazivanjem borbi u zadnji tren, a ukoliko se lista potencijalnih borbi za Madison Square Garden svede samo na cijepljene borce, mogli bismo gledati puno drukčiji i potencijalno slabiji program od onog prvotno planiranog.

Linker
18. travanj 2024 00:04