UFC

UFC-u serviran meč za sljedećeg izazivača: Sterling i Yan na Twitteru dogovorili međusobni okršaj

Petr Yan
 Screenshot/Youtube
Aljamain Sterling i Petr Yan, drugo i trećeplasirani borac na UFC-ovom rankingu, na Twitteru su dogovorili borbu koju žele odraditi u travnju ili svibnju, i sada čekaju odgovor UFC-a kojemu su borci olakšali posao.

Dok UFC-ov prvak u bantamu Henry Cejudo dogovara meč protiv Josea Alda, koji po mnogima nema mnogo smisla, legitimni izazivači odlučili su sami dogovoriti međusobni okršaj koji će dati sljedećeg izazivača.

Podsjetimo, Cejudo je najavio da će braniti pojas protiv Josea Alda, koji je izgubio posljednju borbu protiv Marlona Moraesa u debiju u bantamu. UFC-ov predsjednik Dana White potvrdio je da će Aldo biti sljedeći izazivač, što je izazvalo lavinu kritika od strane drugih boraca i MMA fanova. Pobunio se i Petr Yan, koji je na istoj priredbi ostvario šestu uzastopnu pobjedu u UFC-u. Sterling ima četiri pobjede u nizu. Obojica žele borbu za pojas, ali ne žele sljedeću borbu čekati mjesecima i odlučili su si sami pomoći.

"Dragi Petr Yan, što ima? Što radiš krajem travnja ili u svibnju? Imam batine koje sam namijenio tebi. Nisam kao Cejudo, ne plašim te se. Svaki čovjek krvari", napisao je Sterling Yanu, a ubrzo mu je stigao odgovor.

"Dragi Aljo, obojica znamo tko će krvariti ako ćemo se boriti. Nikoga ne možeš ozlijediti svojom borbom na bodove. Da, slobodan sam u travnju i svibnju, i nikada nisam odbio borbu", poručio mu je "Sibirski gangster".

"Dragi menadžeru Petra Yana, spakiraj ruksak i pripremi se. Vidjet ćemo tko će prvi pustiti krv", uzvratio je Sterling, a onda u sljedećoj objavi označio i UFC.

"UFC, nema na čemu. Evo vam, uzmite moj novac!", napisao je Sterling.

Yan je u prosincu nokautirao Urijana Fabera za devetu uzastopnu pobjedu i šestu u UFC-u. Sterling je u posljednje dvije godine odradio četiri borbe, upisao četiri pobjede, a posljednju je odradio protiv Pedra Munhoza prošlog srpnja.

Yanov menadžer je ovih dana otkrio da bi Rus do borbe za pojas mogao doći i preko Marlona Moraesa, prvorangiranog borca u bantamu, koji je u prosincu pobijedio Alda podijeljenom odlukom sudaca.

Linker
20. travanj 2024 00:42