UFC

UFC ugodno iznenadio fanove u Europi, prve dvije priredbe gledat ćemo u najboljem mogućem terminu

Duško Todorović
 screenshot
Emitiranje prve ovogodišnje UFC priredbe na ABC televiziji rezultiralo je sjajnim vijestima

Najveći problem svih borilačkih fanova činjenica je da se većina UFC-ovih priredbi održava u noćnim terminima po srednjoeuropskom vremenu. Jednostavno smo svi već prihvatili činjenicu da ćemo se za glavne programe većine najvećih priredbi morati buditi u 4 sata ujutro ili čak ostajati budni cijelu noć, ako smo onaj tip fanova koji pokušava odgledati kompletne priredbe, zajedno s uvodnim programima. No, isto tako su nam europske i azijske priredbe uvijek stvarale veliko zadovoljstvo zbog činjenice da UFC imamo priliku gledati u našem "prime timeu".

Od početka pandemije s tim smo se susreli samo jednom i to za UFC 254 priredbu. Čak i za sve preostale priredbe na Fight Islandu, UFC je svojim borcima diktirao praktički neljudske uvjete, prema koji su svi odrađivali svoje borbe u noćnim terminima po lokalnom vremenu. Sve da bi iste i dalje ostale u američkoj publici prilagođenim večernjim terminima. Mnogi borci su tako svoje do tada najvažnije borbe odrađivali u 3 ili 4 sata ujutro, neki čak i kasnije. Srećom, sudionici prve dvije ovogodišnje priredbe to neće morati.

Naime, odluka da će se prva UFC priredba u 2021. godini prikazivati u programu ABC televizijskog kanala rezultirala je prelaskom u američki poslijepodnevni termin. Tako će uvodni program UFC on ABC 1 priredbe, koja se održava 16. siječnja, u našim krajevima s emitiranjem krenuti u 18 sati, dok će onaj glavni startati u 21 sat. Tu priredbu predvode Max Holloway i Calvin Kattar, a s programa svakako vrijedi spomenuti borbu Santiaga Ponzinibbia protiv Lia Jinglianga, kao i okršaj Toma Breesea protiv Omarija Akhmedova. Naravno, našoj publici ipak će najzanimljiviji biti novi nastup Duška Todorovića. "Thunder" će po prvi put nastupiti uz novi nadimak, a drugu UFC pobjedu tražit će protiv Punahelea Soriana. Za sada još uvijek nije poznato za koji dio programa je predviđena ova borba.

Četiri dana kasnije vrijeme je za UFC on ESPN 20, kojeg predvode velteraši Michael Chiesa i Neil Magny. Tu je i dugo očekivana borba Matta Browna protiv Carlosa Condita, kao i okršaj Warlleya Alvesa protiv Mounira Lazzeza. Ovu priredbu, vjerojatno zbog toga što je u pitanju srijeda, pratit ćemo još ranije. Naime, uvodni program krenut će u 15 sati, a glavni u 18.

Nadamo se kako ove dvije Fight Island priredbe neće biti iznimka. UFC se već s UFC 257 priredbom naravno vraća u "popularni" standardizirani termin, a ova gore spomenuta praksa velikim će dijelom ovisiti o tome kakva će biti gledanost na ABC televiziji. U pitanju je jedan od pet nacionalnih američkih kanala, a poput ESPN-a je u vlasništvu Disney korporacije. Ako rezultati gledanosti budu dobri, ovaj slučaj mogao bi se ponoviti još pokoji put, vjerojatno čak i u pitanju priredbi koje će se održati u UFC-ovom APEX-u. Naime, programska shema ABC-ja je takva da u "prime timeu" ipak nema mjesta za UFC, no upravo bi taj poslijepodnevni termin mogao postati dom za manje atraktivne, ali svejedno uvijek vrlo zanimljive Fight Night priredbe najveće svjetske MMA promocije.

Linker
26. travanj 2024 10:24