UFC

UFC ugovara borbu Whittakera i Tilla za 'Fight Island'

Robert Whittaker i Darren Till
 screenshot
Robert Whittaker i Darren Till ipak bi se trebali boriti ovog ljeta, no to neće biti u Dublinu kao što je prvobitno planirano. UFC ih trenutno pokušava ugovoriti za 25. srpnja na Fight Islandu.

Borba ponajboljeg australskog i engleskog borca u planu je već od početka ove godine, no dugo se čekao datum i lokacije iste. Kad je to napokon postalo poznato, pojavila se pandemija koja je dovela do otkazivanja Fight Nighta u Dublinu kojeg su 15. kolovoza njih dvojica trebali predvoditi.

Kako su obojica u treningu i samo čekaju borbu, UFC radi na organiziranju iste i vrlo blizu je dogovora kojim bi njihov okršaj trebao predvoditi priredbu 25. srpnja na UFC-ovom otoku, za kojeg je Dana White najavio kako bi sredinom idućeg mjeseca trebao biti spreman, odnosno da će sva infrastruktura i produkcija biti u pogonu. Tu informaciju prvi je prenio inače izuzetno relevantni brazilski Combate.

Whittakeru će to biti prvi nastup nakon poraza koji je doživio u listopadu prošle godine, kad mu je Israel Adesanya preoteo titulu. U toj borbi izgledao je neprepoznatljivo, tako da je odlučio uzeti pauzu i to nakon što je već ugovorio borbu protiv Jareda Cannoniera. Nju je tim putem naravno otkazao, no sad je spreman krenuti na put povratka prema vrhu.

Till će nastupiti po drugi put u srednjoj kategoriji, nakon vrlo uspješnog debija na UFC 244 priredbi, kad je savladao Kelvina Gasteluma. Automatski se time plasirao među kandidate za napad na vrh, a eventualna pobjeda nad Whittakerom dala bi mu reference za poziciju izazivača. Bolja motivacija od toga mu ne treba.

Lokacija UFC-ovog otoka još uvijek nije poznata, no Dana White je ovog tjedna, tijekom gostovanja na ESPN-u, najavio kako će unutar nekoliko dana u javnost pustiti prve fotografije. Tada će i svi skeptici napokon dobiti dokaz kako je "Fight Island" legitimna stvar te kako će se ovog ljeta tamo uistinu održavati borbe najveće svjetske MMA promocije.

Linker
19. svibanj 2024 06:16