UFC

UFC ugovorio sjajan meč za event u Brazilu: ‘Gruzijskog vikinga‘ ponovno čeka težak ispit

AUSTIN, TX - JUNE 18: Guram Kutateladze celebrates his victory over Damir Ismagulov in their lightweight bout during the UFC Fight Night: Kattar v Emmett event at June 18, 2022, Moody Center on in Austin, Texas.,Image: 701524628, License: Rights-managed, Restrictions: FOR EDITORIAL USE ONLY. Icon Sportswire (A Division of XML Team Solutions) reserves the right to pursue unauthorized users of this image. If you violate our intellectual property you may be liable for: actual damages, loss of income, and profits you derive from the use of this image, and, where appropriate, the costs of collection and/or statutory damages up to $150,000 (USD)., Model Release: no, Credit line: Louis Grasse/PxImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia

 LOUIS GRASSE/PXIMAGES/ICON SPORTSWIRE/NEWSCOM/PROFIMEDIA Louis Grasse/pximages/icon Sportswire/newscom/profimedia
Guram Kutateladze prva dva meča pod okriljem UFC-a odradio je protiv Ismagulova i Gamrota

Prvi UFC-ov PPV event bit će UFC 283 event zakazan za Rio de Janeiro. UFC će se napokon vratiti u Brazil, a Deiveson Figueiredo i Brandon Moreno svojim četvrtim međusobnim obračunom predvodit će taj event.

Program te priredbe polagano se popunjava, i već je podosta poznatih mečeva. ‘‘Shogun‘‘ Rua nastupit će pred domaćom publikom, a protivnik će mu biti Ihor Potieria. Paul Craig će se obračunati s Johnnyjem Walkerom, a gledat ćemo i nastupe Jailtona Almeide (vs. Shamil Abdurakhimov), Terrance McKinneyja (vs. Ismael Bonfim) i Jessice Andrade (vs. Lauren Murphy). Gregory Rodrigues i Brad Tavares skriveni su favoriti za borbu večeri.

Program ipak još uvijek nije popunjen do kraja. UFC ga nastavlja popunjavati, a najnoviji ugovoren meč za taj event uistinu je zanimljiv. Thiago Moises (16-6-0, 5-4 UFC) obračunat će se s ‘‘Gruzijskim vikingom‘‘, Guramom Kutateladzeom (12-3-0, 1-1 UFC).

Moises će pred domaćom publikom tražiti drugu uzastopnu pobjedu nakon što je u šestom mjesecu ove godine završio Christosa Giagosa u prvoj rundi. Brazilski borac lake kategorije otkako je došao u UFC, gotovo sve mečeve odradio je protiv vrhunskih boraca. Beneil Dariush, Damir Ismagulov, Islam Makhachev i Joel Alvarez borci su koji su ga porazili, a Moises u svom rezimeu ima pobjede protiv imena kao što su Michael Johnson, Bobby Green i Michael Johnson. Na UFC 283 eventu u Brazilu ponovno ga čeka jako težak zadatak.

Guram Kutateladze borac je s polovičnim omjerom unutar UFC-a, ali njega UFC također nije ‘‘pomazio‘‘ s odabirom protivnika. Gruzijac je debitirao u desetom mjesecu 2020. godine, a podijeljenom sudačkom odlukom pobijedio je Mateusza Gamrota. Nakon toga uslijedila je nešto dulja pauza, sve do šestog mjeseca ove godine i borbe protiv Damira Ismagulova. Podosta kontroverzno, Guram je poražen podijeljenom sudačkom odlukom.

Gamrot i Ismagulov nisu nimalo laki protivnici za prva dva UFC nastupa, ali UFC očito vjeruje u kvalitete Gruzijca koji je dugogodišnji trening partner Khamzata Chimaeva i ostalih boraca iz švedskog Allstarsa. Uparivanjem s Moisesom, UFC pokazuje kako i dalje vjeruju da nema smisla uparivati Gurama s nekim slabijim borcima.

‘‘Gruzijskom vikingu‘‘ je 30 godina, velika su očekivanja od njega, a najbolje borilačke godine sada bi trebale uslijediti. Thiago Moises s druge strane čak je i mlađi od Gurama. Brazilac je u trećem mjesecu ove godine napunio 27 godina, a već se borio s nekoliko ponajboljih boraca u kategoriji, a između ostalog i s najboljim (Islam Makhachev). Islam je Moisesa završio sredinom četvrte runde, a borili su se u sedmom mjesecu 2021. godine.

Šteta što će jedan od dvojca Kutateladze-Moises morati upisati novi poraz, ali ovaj meč bit će prava poslastica za ljubitelje MMA visoke kvalitete.

Linker
22. travanj 2024 22:30