UFC

Volkanovski odgovorio na kritike da stopira perolaku kategoriju: ‘Ona zadržava mene, a ne ja nju‘

 Alexander Volkanovski i Joe Rogan

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Smatra da je uistinu dokazao sve što se može dokazati

Prvaka perolake kategorije Alexandera Volkanovskog sada vjerojatno čeka napad na titulu u kategoriji iznad, u lakoj. Od nedavno ona napokon ima prvaka i to Islama Makhacheva koji je u Abu Dhabiju pobijedio Charlesa Oliveiru i uzeo taj dugo željeni pojas.

No, on nije bio jedini koji je taj pojas želio. Volkanovski je još i prije meča protiv Maxa Hollowayja govorio kako će otići u laku i izazvati prvaka, a na UFC 280 bio je i službena zamjena za ‘‘main event‘‘ da se nešto dogodilo nekome od glavnih aktera. To se na sreću nije dogodilo, no Volkanovski je tu borbu s posebnom pažnjom pratio iz prvih redova. Čak je i nakon dodjele pojasa ušao u kavez i izazvao Makhacheva, što je ovaj objeručke prihvatio.

Nakon toga su se na njegov račun pojavile kritike da odugovlači i zadržava izazivače u perolakoj, na što je on odgovorio:

‘‘Mislite da ću se boriti svaka tri mjeseca samo da održim obje divizije aktivnima? Zar to nisam dokazao? Upravo sam se stavio u situaciju u koju mnogi ne bi. Zapamtimo, ja sam se želio boriti sa svima, s kim god sam morao na UFC 280. Sve to nakon operacije šake, što još da učinim?‘‘, rekao je Volkanovski za Submission Radio.

‘‘Ako ću ikoga tjerati da čeka, to će biti oni koji čekaju ‘title shot‘. Oni mogu čekati, ali ne želim zadržavati nikoga. Ali kako sam rekao, imam osjećaj da moja kategorija zadržava mene a ne ja nju‘‘, zaključio je.

Meč protiv Makhacheva još nije služben, ali pitanje je dana kada će to biti. Moguće već u drugom mjesecu u Australiji.

Linker
25. travanj 2024 07:45