UFC

UFC ugovorio strašan meč u bantam kategoriji, Helwanija nešto zasmetalo: ‘Ovo me vrijeđa‘

Cory Sandhagen i Marlon Vera

 Screenshot (youtube, Ufc)
Marlon Vera i Cory Sandhagen borit će se u meču koji će možda odrediti i budućeg izazivača

UFC-ova bantam kategorija prepuna je vrhunskih boraca. Aljamain Sterling trenutno drži tron, Sean O‘Malley prvorangirani je izazivač, ali Henry Cejudo najizglednija je opcija za sljedećeg izazivača.

T.J. Dillashaw nažalost se povukao (možda samo privremeno), a umirovljenje Josea Alda također je gubitak. Međutim, tu su i dalje Petr Yan, Merab Dvalishvili, ‘‘Chito‘‘ Vera i Cory Sandhagen. Upravo posljednja dvojica međusobno će se obračunati u drugom mjesecu sljedeće godine.

Sinoć je potvrđena informacija o obračunu Marlona Vere (20-7-1, 14-6 UFC) i Coryja Sandhagena (15-4-0, 8-3 UFC), a naravno da su fanovi oduševljeni ovakvim uparivanjem. Obojica preferiraju stojku, gotovo uvijek pružaju strašno uzbudljive nastupe i njihov meč trebao bi biti prava poslastica.

Vera i Sandhagen zakazali su meč za 18. veljače (2. mjesec) sljedeće godine, a dvojica vrhunskih bantamaša ujedno će i predvoditi UFC Fight Night 219 event. Vera u ovaj meč ulazi nakon četiri uzastopne pobjede.

Davey Grant, Frankie Edgar, Rob Font i Dominick Cruz, redom su protivnici koje je Vera pobijedio u periodu od sredine 2021. godine pa do osmog mjeseca 2022. godine. Ekvadorac je bio vrlo aktivan u tom periodu, a Edgara i Cruza uspio je spektakularno nokautirati. ‘‘Chito‘‘ je vjerojatno jednu pobjedu udaljen od napada na titulu, a Cory Sandhagen bit će njegova posljednja prepreka ka tome.

30-godišnji ‘‘Sandman‘‘ nije imao naročito dobru 2021. godinu. Započeo ju je sjajnim nokautom protiv Frankieja Edgara, ali uslijedili su tijesni porazi od T.J. Dillashawa i Petra Yana. Sandhagen se pobjedama vratio ove godine, točnije u devetom mjesecu. Song Yadong pokazao se itekako dostojnim protivnik, ali Sandhagen je slavio tehničkim nokautom u četvrtoj rundi.

Cory je trenutno peti u poretku izazivača UFC-ove bantam kategorije, dok je Vera na četvrtom mjestu. Ono što je nekima zasmetalo, a Helwani je među prvima primijetio, jest činjenica da je ovaj meč ugovoren za UFC-ov event koji se održava u Apexu. Radi se o malom UFC-ovom kompleksu koji ne može primiti niti tisuću gledatelja.

‘‘Odbijam vjerovati da će se meč između ‘Chita‘ i Sandhagena održati u Apexu. Nema šanse. Ovo me vrijeđa na osobnoj razini, a trebalo bi i vas (da ne govorim o njima). Ne može biti istina. Ne.‘‘, napisao je Helwani, a zatim je dodao još jedan komentar.

‘‘Ovo je legitimno jedna od najboljih borbi koja može biti ugovorena u ovom sportu. Volim sve oko ove dvojice. Molim te, Gospode, reci mi da ovo nije istina.‘‘, dodao je Helwani koji silno želi da se ovaj meč održi u većoj dvorani pred puno većim brojem gledatelja.

Vidjet ćemo što će UFC odlučiti po tom pitanju. Jedno je sigurno - gdje god se na kraju borili, čeka nas spektakularan meč.

Linker
18. travanj 2024 19:18