UFC

‘Chito‘ Vera smatra da je skidanje kilograma varanje: ‘To rade samo pi**e koje žele biti veće i jače‘

‘‘Chito‘‘ Vera

 Screenshot (youtube, Mmafightingonsbn)
Vera je rekao da on skida deset kilograma za svoju kategoriju, no prije svega se obrušio na Sterlinga koji skida osjetno više

Skidanje kilograma u borilačkim sportovima često je vruća tema, a neki idu toliko daleko da isto nazivaju varanjem. Istina je da postoje borci koji bi prirodno bili u kategoriji ili čak dvije iznad one u kojoj se bore, no skidanje kilograma nije nešto što krši propise te još uvijek nema naznaka da će se nešto u skorije vrijeme promijeniti.

Iako možda uistinu nije fer da se netko sa više od 10 kilograma razlike bori u istoj kategoriji od nekog drugog, ukoliko na službenom vaganju imaju jednako, problema nema. No, ‘‘Chito Vera‘‘ također smatra kako je skidanje kilograma varanje te je optužio i Sterlinga.

‘‘Skidanje toliko kilograma je varanje za mene. Ukoliko skidate toliko kilograma, vi ste pi**a zato što samo želite biti veći i jači. Sterling nikoga ne može povrijediti, no tjera vas da nosite njegovu težinu i onda vas sruši. Ja imam 70 kilograma van kampa i osjećam se kao prirodni borac do 61 kg‘‘, rekao je Vera Michaelu Bispingu.

‘‘Svejedno mislim da skidam previše kilograma jer je 10 kilograma puno. Ta pi**da ima 80 kilograma van kampa, i pitaj Boga što on jede. Da, može skinuti kilograme ali zbog toga ga se može ugasiti. Dodirnete ga, on pada‘‘, zaključio je Vera.

‘‘Chito‘‘ se u drugom mjesecu bori protiv Coryja Sandhagena, a trenutno je u nizu od četiri pobjede. Eventualnom pobjedom protiv Sandhagena bi se sigurno stavio u ‘‘title shot‘‘ sliku, no mora se priznati da se u bantam kategoriji situacija povratkom Henryja Cejuda zakomplicirala.

Linker
20. travanj 2024 17:00