UFC

Aljamain Sterling odgovorio na kritike od strane ‘Chita‘ Vere: ‘Moraš se odlučiti za jedan pristup‘

Aljamain Sterling

 Screenshot (youtube, Ufc)
Prvak UFC-ove bantam kategorije nedavno je kritiziran od strane Ekvadorca

U periodu dok traje pauza od velikih borilačkih evenata, kroz javnost i medije provlače se mnoge teme koje se ponekad zapostave i budu pomalo zaboravljene. Skidanje kilaže u MMA-u jedna je od tema koja se godinama povlači i mišljenja su uvijek podijeljena.

Neki smatraju da je trenutni način najbolji i da je teško pronaći bolji, a puno je onih koji smatraju da je skidanje kilaže odavno otišlo predaleko i da se radi o blažem obliku varanja. Nerijetko se i profesionalni borci nalaze među kritičarima, iako i sami sudjeluju u velikim skidanjima kilaže i bore se u težinskim kategorijama čije su gornje granice daleko ispod njihove prirodne kilaže.

Marlon ‘‘Chito‘‘ Vera jedan je od najsvežijih primjera boraca koji su kritizirali kolege koje skidaju više kilograma od nekih ostalih boraca unutar svoje kategorije. Ekvadorac je konkretno kritizirao prvaka UFC-ove bantam kategorije, Aljamaina Sterlinga.

‘‘Skidanje toliko kilograma je varanje za mene. Ukoliko skidate toliko kilograma, vi ste kukavica zato što samo želite biti veći i jači. Sterling nikoga ne može povrijediti, no tjera vas da nosite njegovu težinu i onda vas sruši. Ja imam 70 kilograma van kampa i osjećam se kao prirodni borac do 61 kg‘‘, rekao je Vera Michaelu Bispingu.

‘‘Svejedno mislim da skidam previše kilograma jer je 10 kilograma puno. Ta kukavica ima 80 kilograma van kampa, i tko zna što on jede. Da, može skinuti kilograme ali zbog toga ga se može ugasiti. Dodirnete ga, on pada‘‘, zaključio je Vera u razgovoru s Bispingom.

Odgovor Aljamaina Sterlinga čekao se nekoliko dana, a prvak je iskoristio svoj osobni podcast kako bi odgovorio na optužbe Marlona Vere. Sterling je istaknuo da je samo jednom u karijeri nokautiran (2017. godine protiv Marlona Moraesa) i da taj nokaut nema veze sa skidanjem kilaže.

‘‘Doslovno sam licem naletio na koljeno Marlona Moraesa i završio sam nokautiran. Chito, Cruz, Merab Dvalishvili, Umar Nurmagomedov, bilo tko od ostalih bantamaša može naletjeti na isti udarac i garantiram vam da bi svaki od njih zaspao. O čemu uopće pričamo? To je jedan poseban, izolirani slučaj koji je doveo do poraza nokautom.‘‘. odgovorio je Aljo.

Ono što dodatno zbunjuje Sterlinga jest odnos s Marlonom Verom. Aljamain je otkrio da su se više puta sreli, a Vera prema njegovim navodima uvijek ponudi drukčiji pristup. Ponekad je pristojan, a ponekad svim silama pokušava ispasti zastrašujuć.

‘‘Što on zapravo pokušava, zastrašiti me? Shvaćam, ti si borac i na taj način zarađuješ novac. To je super kul i pravi si frajer, vjerojatno si jedini tip kojeg poznam da se time bavi (Sterling se poslužio sarkazmom, op.a.). Ti si borac i zbog toga moraš biti ujedno i najopasniji tip na svijetu? Ne znam na kojoj si ti strani zapravo, moraš se odlučiti za jedan pristup. Ne moramo biti najbolji prijatelji, ali ne moraš se ponašati poput idiota. Zbunjuješ me.‘‘, zaključio je Sterling, a dodao je da po njemu apsolutno nema smisla stvarati animozitet na temelju informacije koliko neki borac u kategoriji skida kilograma, dokle god borci uspješno prolaze na vaganju.

https://www.youtube.com/watch?v=FZHnnOtBAr0
Linker
15. travanj 2024 17:08