UFC

UFC upario Ciryla Ganea i Alexandra Volkova, predvodit će priredbu u lipnju

Alexander Volkov
 Tass/Ddp Usa/Profimedia
Odlična teškaška borba na pet rundi novi je proizvod UFC-ovih matchmakera

UFC-ova teška kategorija dočekala je jedno novo doba, ono u kojem je počela vladavina Francisa Ngannoua. Dok se čeka odluka o tome tko će biti njegov prvi izazivač, krenulo je rasplitanje ostatka situacije u vrhu. Barem po pitanju uparivanja nekih idućih borbi. Tako je potvrđen okršaj četvrtog i petog borca ljestvice izazivača, odnosno Ciryla Ganea i Alexandra Volkova.

Njihova borba trebala bi se održati 26. lipnja, kad će predvoditi UFC Fight Night 191 priredbu. Za nju još uvijek nije poznato gdje bi se mogla održati, odnosno hoće li već do tada UFC krenuti i Fight Nightove organizirati uz publiku ili će nastaviti u APEX kompleksu, gdje priredbe održavaju već gotovo godinu dana.

30-godišnji Ciryl Gane (8-0, 5-0 UFC) borio se u veljači ove godine protiv Jairzinha Rozenstruika te je upisao svoju najvažniju pobjedu do sada. Ipak, dobio je kritike na račun nastupa kojem je nedostajalo agresivnosti i atraktivnosti. Čak je i Dana White rekao da to nije bio nastup kakvim se postaje izazivač za titulu. Unatoč tome, našao se na četvrtom mjestu ljestvice, svakako najboljem do sada.

Ipak, svojevrsna kazna za takav nastup moglo bi biti to što se neće boriti protiv nikoga bolje plasiranog nego protiv jednu poziciju lošije plasiranog Volkova (33-8, 7-2 UFC). Volkov je trenutno unutar niza od dvije pobjede, no u njima je bio impresivan. Nabacio je masu te su trenutno borio na graničnih 120 kilograma, no zadržao je brzinu te je čak i popravio kretanje. U spomenute dvije borbe savladao je Walta Harrisa i Alistaira Overeema, obojicu tehničkim nokautom u drugoj rundi.

Pobjednika ove borbe svakako čeka sjajna situacija, odnosno pozicija iz koje će najozbiljnije moći konkurirati za napad na titulu prvaka. Bolje plasirani od Ganea trenutno su tek Stipe Miočić, čija je budućnost neizvjesna, Derrick Lewis, koji je uz Jona Jonesa glavni kandidat za napad na titulu te Curtis Blaydes, koji će tražiti borbu za oporavak nakon neočekivanog poraza od Lewisa.

Linker
14. travanj 2024 01:00